Demens

af GoMentor

Sidst opdateret 23-9-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er demens?

Mand med demens anstrenger sig for at prøve at huske basale oplevelser, som dele af hjernen blokerer for.Demens forårsager tab af de basale samt mere avancerede hjernefunktioner. Symptomer er bl.a. hukommelsesbesvær og andre kognitive forringelser, som påvirker en persons evne til at tage vare på sig selv. Der er en række sygdomme og fysiske tilstande, som kan føre til demens og skabe problemer i menneskers liv, især hvis de er modtagelige over for sygdomme. Dette er grunden til, at vi har udviklet en online terapi platform, så man online kan få hjælp med alle de forskellige symptomer på demens samt bivirkninger heraf. Før vi viser, hvordan du kan få hjælp, vil vi præsentere flere informationer om demens.

Forskellige typer demens

Disse er de mest gængse typer af demens, som mennesker kan blive ramt af. De har svagt varierende symptomer farer, men de er alle farlige og bør behandles, ligeså snart symptomerne opstår.

 • Demens ved Alzheimers sygdom – Ødelæggelse af hjerneceller fører til hukommelsestab samt tab af andre kognitive færdigheder. 
 • Vaskulær demens – Vaskulære problemer med blodkar er årsagen til denne form for demens, hvilket er den anden mest almindelige form. 
 • Demens ved AIDS – HIV fører ofte til neurologiske problemer såsom demens. 
 • Demens ved hovedtraumer – Denne form for demens er som regel ikke tiltagende, dvs. Tilstanden forværres ikke, men gentagne hovedtraumer kan gøre demens værre.
 • Demens ved Parkinsons Sygdom – Forringelsen af det centrale nervesystem pga. Parkinsons sygdom er en anden årsag til demens. 
 • Demens ved Huntingtons sygdom – Denne form for demens er som regel arvelig og påvirker en person personlighed, humør og hukommelse.
 • Demens ved Picks sygdom – Denne sjældne form for demens forekommer på grund af ødelæggelse af centrale områder af hjernen, hvilket er den største forskel på denne type demens og Alzheimers sygdom.
 • Demens ved Creutzfeldt-Jacob sygdom – Denne progressive neurologiske sygdom er en anden almindelige årsag til demens, efterhånden som hjernen forringes.
 • Vedvarende demens forårsaget af stoffer – Et langvarigt alkoholmisbrug og misbrug af stoffer kan føre til hjerneskader, hvilket kan resultere i demens. 
 • Demens ved mange ætiologier – Når demens forårsages af mere end en ætiologi – stofmisbrug og hovedtraumer f.eks. – kan det gøre det hele mere kompliceret. 
 • Uspecificeret demens – Denne form for demens klassificeres på denne måde pga. Sin uspecificerbare natur.
 

Symptomer på demens 

Symptomer på demens kan variere afhængigt af årsagen til forringelsen af hjernefunktionerne, men der er generelt tale om en forringelse af en persons evne til at tænke klart og for at overleve i samfundet. Symptomerne kan variere fra at være milde, f.eks. problemer med at regne og bruge tal, til mere alvorlige såsom hallucinationer.  Da der er en lang række forskellige symptomer på demens, er det vigtigt at få stillet en rigtig diagnose, hvis disse symptomer opstår. Hvis man ikke får den rette behandling, kan demens føre til mange andre problemer.

Farer forbundet med demens

Hvis demens ikke behandles, og den der lider af demens ikke overvåges, er der risiko for, at der kan ske farlige ting på grund af personens ringe dømmekraft samt den manglende viden om, hvad man skal gøre i sådanne tilfælde. Der er også andre risici forbundet med demens såsom uheld og fare for at blive væk. På grund af disse risici er det vigtigt at få den rette behandling af professionelle terapeuter, der ved, hvad de gør.  

Behandling af demens 

Online terapi her på GoMentor.dk kan være med til at behandle forskellige former for demens, fordi du har mulighed for at booke sessions hos professionelle terapeuter med speciale i demens, og de er vant til at behandle symptomer samt informere om hvordan man kan undgå farer forbundet med demens. Terapi og rådgivning er begge effektive redskaber, så man kan håndtere de forskellige problemer, der følger med demens. Behandlingsmetoderne kan variere alt efter årsagen til lidelsen, men efter at en diagnose er stillet, kan den pågældende psykolog eller terapeut vejlede dig, så du ved, hvor og hvordan du kan få den bedste hjælp.  

Definition af Demens

Demens er en forringelse af hjernens funktioner, hvilket fører til hukommelsesproblemer og andre kognitive forringelser. Symptomerne kan variere alt efter årsag, men der er generelt tale om problemer med den kortvarige hukommelse, problemer med sproget, problemer med basale regnestykker, mangel på personlig varetagelse samt en række andre fysiske og psykiske problemer. Det er muligt at få behandling med terapi og rådgivning.

Symptomer på / Grunde til Demens

 • Problemer med den kortvarige hukommelse
 • Problemer med sproget
 • Problemer med at regne 
 • Humørsvingninger
 • Depression
 • Aggression
 • Hallucinationer
 • Problemer med simple opgaver

Uspecificeret Demens

Uspecificeret demens diagnosen stilles, når der er symptomer på demens, men årsagen ikke kendes. Symptomerne herpå er stort set de samme som ved andre typer demens, dvs. forringelse af hukommelsen, adfærdsændringer og en række andre fysiske og psykiske problemer. Den uspecificerede natur af denne lidelse kan gøre den svær at behandle, men der er en række behandlingsmuligheder, som man kan vælge mellem. Her på GoMentor.dk kan du finde en række psykologer og terapeuter som tilbyder online terapi, som kan være behjælpeligt. Før vi kommer til, hvordan du kan få hjælp, vil vi gennemgå andre facts vedrørende uspecificeret demens, samt fortælle hvorfor det er så vigtigt at blive behandlet, hvis symptomerne opstår. 

Symptomer på uspecificeret demens 

Uspecificeret demens diagnosticeres, når der er symptomer fra to eller flere forskellige typer demens tilstede, og det er svært at finde den eksakte årsag til sygdommen. Symptomerne er derfor stort set de samme som ved andre former for demens: hukommelsesproblemer, problemer med kognitive færdigheder, emotionelle forandringer, personlighedsændringer samt andre fysiske og psykiske problemer. Hvis symptomerne opstår, og denne diagnose stilles, så er der en række risici, man bør være klar over.  

Farer forbundet med uspecificeret demens

Da man ikke kender den præcise årsag til sygdommen, kan der være mange alvorlige konsekvenser, som dukker up uden advarselstegn. Disse kan være fysiske helbredsproblemer og psykiske lidelser. Der er derfor mange risici forbundet med uspecificeret demens, man bør have i tankerne. Der er også risici forbundet med symptomerne på denne type demens: Hukommelsesproblemer, humørsvingninger og søvnbesvær kan føre til depression eller andre alvorlige psykiske lidelser. Det er derfor, vi tager dette meget seriøst på GoMentor.dk.

Behandling af uspecificeret demens

Psykoterapi har længe været anvendt i forbindelse med demens. Her på GoMentor.dk har vi kombineret dette med internettets muligheder. Vi har tilknyttet professionelle terapeuter med speciale i demens samt online rådgivning, som kan give dig den hjælp og støtte, du har brug for, for at komme videre med noget så skræmmende som uspecificeret demens. Når årsagen til problemerne i hjernen ikke kendes, kan det være endnu mere skræmmende. Mange af psykologerne på GoMentor.dk ved, hvor frustrerende dette kan være, og har dedikeret sig selv til at hjælpe med symptomerne på denne sygdom, således at man kan lære at håndtere symptomer på uspecificeret demens selv på et senere tidspunkt. 

Definition af Uspecificeret Demens

Uspecificeret demens er tab af hjernefunktioner og derved også cognitive færdigheder, hvor årsagen ikke kendes. Symptomerne er de samme som ved andre typer demens, og i nogle tilfælde kan man opleve symptomer fra flere forskellige typer demens. Terapi og rådgivning er effektive behandlingsmetoder for uspecificeret demens.

Symptomer på / Grunde til Uspecificeret Demens 

 • Hukommelsesforringelse
 • Adfærdsændringer
 • Træthed
 • Humørsvingninger
 • Søvnbesvær  

Få hjælp til demens

Glennie Grønne Karen Hastrup Finn Toftlund Pernille Louise Salling
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.