Demens ved sygdom

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Demens ved Huntingtons Sygdom

Dette er som først og fremmest en arvelig form for demens som påvirker en persons personlighed, humør og hukommelse. Symptomerne minder om de, der er forbundet med andre typer demens. Disse er som regel følelsesmæssige og adfærdsændringer samt andre fysiske og psykiske tegn. Der er mange farer forbundet med demens ved Huntingtons sygdom. Disse kan være svære depressioner, der kan føre til selvmordstanker og –forsøg. For at undgå disse farer er det vigtigt at søge hjælp. Her på GoMentor.com kan du finde en række psykologer og terapeuter som tilbyder online terapi for demens ved Huntingtons sygdom. Men først vil vi gennemgå flere informationer, der er nyttige at have kendskab til i denne forbindelse. 

Symptomer på demens ved Huntingtons sygdom

Følelsesmæssige og adfærdsændringer samt fysiske problemer med at bevæge sig er de tidligste tegn på demens ved Huntingtons sygdom. Andre eksempler på symptomer er bl.a. dårlig koncentrationsevne og kognitive færdigheder. Derudover kan denne type demens ofte føre til depression, mani og en række forskellige obsessiv-kompulsive tilstande. Man kan også udvikle ekstreme særheder. Når disse symptomer opstår, er det vigtigt at søge hjælp og blive behandlet for at undgå de farer, der er forbundet med demens ved Huntingtons sygdom.  

Farer forbundet med demens ved Huntingtons sygdom

Hvis symptomerne ignoreres, når de opstår, kan de føre til en række alvorlige følelsesmæssige og psykiske problemer. Nogle,der har fået stillet denne diagnose, har selvmordstanker, og nogle går så vidt som at forsøge at tage deres eget liv. Der er også andre risici såsom at komme til skade, fordi man ikke kan bevæge sig ordentligt. Dårlig dømmekraft kan ligeledes føre til problemer. Disse bør tages alvorligt og kan undgås med den rette behandling for demens ved Huntingtons sygdom.  

Behandling af demens ved Huntingtons sygdom

Daglig motion er en del af behandlingen af demens ved Huntingtons sygdom, men der er også andre ting, der bør overvejes. Det er her, psykologerne på GoMentor.com kan hjælpe gennem online terapi. Disse professionelle terapeuter med speciale i demens, har stor erfaring med at hjælpe mennesker med at håndtere symptomer forbundet hermed samt i at rådgive om hvordan man kommer videre med sit liv -og står klar til at hjælpe dig. På GoMentor.dk findes også et online forum, hvor du kan få den støtte du har brug for af mennesker, som går igennem det samme. Online terapi er et relativt nyt redskab, men det er de professionelle terapeuter ikke. De kan hjælpe med alle aspekter af demens ved Huntingtons sygdom.  

Definition af Demens ved Huntingtons Sygdom

Demens ved Huntingtons sygdom er en arvelig type demens. Symptomer herpå er bl.a. personlighedsændringer, intense humørsvingninger og alvorlig problemer med hukommelsen, som påvirker dagliglivet. Rådgivning og terapi kan afhjælpe problemer med disse symptomer.

Symptomer på / Grunde til Demens ved Huntingtons Sygdom 

Demens ved Parkinsons Sygdom

Forringelsen af det centrale nervesystem på grund af Parkinsons sygdom er en anden årsag til demens, som typisk rammer voksne over 60. Symptomerne er mere eller mindre de samme som ved andre typer demens, selvom mennesker reagerer forskelligt på dem. Disse symptomer er bl.a. skælven, muskelspændinger, mangel på balance og hukommelsesproblemer. Hvis disse symptomer opstår, er det vigtigt at få behandling, før de fører til andre problemer. 

Symptomer på demens ved Parkinsons sygdom 

I modsætning til andre former for demens, har demens ved Parkinsons sygdom en lang række fysiske, adfærds- og følelsesmæssige symptomer. De fysiske symptomer er bl.a. rystende hænder, fødder og andre dele af kroppen, manglende balanceevne, langsomme bevægelser og muskelspændinger.  Hukommelsen og de kognitive færdigheder påvirkes også i høj grad, hvilket gør det svært for de lidende at tage vare på sig selv. Hvis disse symptomer ignoreres, kan de føre til andre, mere alvorlige komplikationer.  

Farer forbundet med demens ved Parkinsons sygdom

Der er mange forskellige farer forbundet med demens ved Parkinsons sygdom, og disse varierer alt efter person. De fysiske symptomer såsom rystelser og problemer med at bevæge sig kan få en person til at falde og komme til skade. Der er også mange psykiske problemer, der kan følge med denne type demens, hvis man ikke bliver behandlet. Hvis symptomerne ikke tages alvorligt og man ikke bliver behandlet, kan det forværre ens liv. Men uanset hvor alvorlige disse risici er, så er der hjælp at hente. 

Behandling af demens ved Parkinsons sygdom 

Selvom demens ved Parkinsons sygdom ikke kan kureres, så er der forskellige behandlingsmuligheder for bedre at kunne takle symptomerne på denne sygdom. Her på GoMentor.dk kan du finde professionelle terapeuter med speciale i denne type demens. De kan vejlede, rådgive og yde følelsesmæssig støtte. Derudover kan du deltage i vores online forum, hvor man kan få hjælp af andre mennesker, som går igennem de samme problemer.

Definition af Demens ved Parkinsons Sygdom

Demens ved Parkinsons sygdom forårsages af en forringelse af det centrale nervesystem. Symptomerne kan variere i styrke og hyppighed for mennesker over 60. Der er generelt tale om langsomme bevægelser, rystelser, manglende balanceevne, hukommelsesproblemer og andet.

Symptomer på / Grunde til Demens ved Parkinsons Sygdom

 • Langsomme frivillige bevægelser – at stå eller gå
 • Rystelser – rystende hænder, fødder og dele af ansigtet
 • Muskelspændinger
 • Manglende balanceevne
 • Hukommelsesproblemer

Demens ved Alzheimers Sygdom

Demens ved Alzheimers sygdom er et alvorligt problem, der kan have mange konsekvenser. Symptomer på denne type demens er bl.a. hukommelsesproblemer, humørsvingninger samt andre følelsesmæssige og fysiske problemer. Demens forårsages af en forringelse af hjernecellerne på grund af Alzheimers sygdom. Selvom der ikke findes nogen kur for denne type demens, er der forskellige behandlingsmuligheder til rådighed. Eksempelvis kan online terapi her på GoMentor.dk afhjælpe symptomerne på denne type demens såvel som forhøje ens chancer for at undgå de farer, der er forbundet hermed. Før vi uddyber dette, er der flere nyttige ting at have kendskab til i forbindelse med denne type demens.

Symptomer på demens ved Alzheimers sygdom

Symptomerne på denne type demens minder om symptomer på andre typer demens. Der er generelt tale om problemer med humørsvingninger, personlighedsændringer og hukommelsesproblemer. Det kan nogle gange være svært at genkende demens på grund af Alzheimers sygdom. Men ligeså snart symptomer på demens opstår, er det vigtigt omgående at søge hjælp og få behandling, således at man kan minimere de farer, der er forbundet med denne type demens.  

Farer forbundet med demens ved Alzheimers sygdom 

De største farer forbundet med denne type demens er, at personen kan komme til skade eller gøre skade på selv, hvis der ikke er nogen, der passer på vedkommende. Uden den rette behandling er der risiko for alvorlige problemer. Det er derfor, det er så vigtigt at blive behandlet for demens ved Alzheimers sygdom. 

Behandling af demens ved Alzheimers sygdom

Selvom man ikke kan blive fri for denne type demens, er det vigtigt at få behandling bestående af terapi, rådgivning og praktiske informationer om hvordan man håndterer symptomerne, efterhånden som de opstår. Online terapi her på GoMentor.dk kan også hjælpe pårørende, da vi har tilknyttet professionelle terapeuter med speciale i behandling af alle typer demens, der kan yde følelsesmæssig støtte. Det kan være nødvendigt at blive behandlet på andre måder også, men terapi og rådgivning kan hjælpe alle med at håndtere symptomerne på demens ved Alzheimers sygdom samt minimere de risici, der er forbundet hermed.  

Definition af Demens ved Alzheimers Sygdom

Demens ved Alzheimers sygdom forårsages af en ødelæggelse af hjernecellerne, hvilket fører til hukommelsestab samt en forringelse af andre kognitive færdigheder. Symptomerne er bl.a. irritabilitet, humørsvingninger, hukommelsesproblemer samt andre fysiske og psykiske problemer. Terapi og rådgivning anbefales som hjælp til at håndtere disse symptomer og de farer, der er forbundet med Alzheimers sygdom.

Symptomer på / Grunde til Demens ved Alzheimers Sygdom

 • Tab af kortvarig hukommelse
 • Problemer med at udføre simple opgaver
 • Problemer med sproget
 • Manglende orientering af tid og sted
 • Dårlig dømmekraft
 • Humørsvingninger
 • Personlighedsændringer

Demens ved Picks Sygdom

Demens ved Picks sygdom er anderledes end demens ved Alzheimers sygdom, da de første symptomer ofte omhandler adfærdsændringer frem for hukommelsesproblemer. Forvirring og glemsomhed opstår dog også senere hen ved denne type demens. Dette skyldes det område af hjernen, der er skadet, og det er derfor de første tegn ofte har at gøre med ekstreme adfærdsændringer i løbet af meget kort tid. Der er en række negative aspekter ved demens ved Picks sygdom, og det er derfor, vi tilbyder online terapi her på GoMentor.dk. Før vi viser, hvordan du kan få hjælp, vil vi gennemgå symptomer og farer ved demens ved Picks sygdom.  

Symptomer på demens ved Picks sygdom 

I modsætning til demens ved Alzheimers sygdom, er hukommelsesproblemer ikke de første symptomer på denne type demens pga. det område af hjernen, der er skadet. I dette tilfælde er det pandelappen, der har lidt skade, og dette fører til emotionelle og sociale problemer i første omgang. Hukommelsen og de kognitive færdigheder forringes med tiden. Humøret er generelt euforisk, men dette er ikke altid tilfældet. Alt efter person kan alle former for følelser opleves. Adfærdsændringerne kan også være mangfoldige. Det vigtigste er at huske, at hvis symptomerne opstår, er der alvorlige farer forbundet med demens ved Picks sygdom, hvis man ikke får behandling. 

Farer forbundet med demens ved Picks sygdom 

Når en person adfærd ændrer sig til at være aggressiv eller destruktiv i forbindelse med demens ved Picks sygdom, kan det have alvorlige konsekvenser. Personen kan gøre skade på sig selv eller på andre. Udover fysiske skader er der også farer forbundet med humøret eller adfærden, der bør tages i betragtning. Forringelsen af sociale færdigheder og de hyppige humørsvingninger kan føre til depression, som har sin egen liste med farer, deriblandt selvmord. Det er derfor vigtigt at få behandling, hvis nogen af disse symptomer på demens ved Picks sygdom opstår.  

Behandling af demens ved Picks sygdom 

Hvis du har fået stillet diagnosen demens ved Picks sygdom, kan du være interesseret i terapi, fx online terapi. Terapi og rådgivning anbefales ved denne sygdom på grund af de symptomer, der er forbundet hermed, således at man er rustet til at håndtere alle de problemer, der følger med denne sygdom. Vi har desuden et selvhjælps forum, hvor mennesker, der er ramt af demens ved Picks sygdom, kan hjælpe hinanden. De professionelle terapeuter på GoMentor har speciale i alle former for demens og ved, hvordan denne sygdom kan påvirke den ramte samt alle pårørende. 

Definition af Demens ved Picks Sygdom

Picks sygdom kan forårsage en sjælden form for demens, hvor hjernens forreste områder har lidt skade. Dette er den største forskel på denne type demens og demens ved Alzheimers sygdom. Symptomerne kan variere, men der er som regel tale om problemer med hukommelse og sprog samt adfærdsproblemer. Man anbefaler terapi og rådgivning som behandlingsmetode ved demens ved Picks sygdom.

Symptomer på / Grunde til Demens ved Picks Sygdom

 • Humørsvingninger
 • Forringelse af sociale færdigheder
 • Upassende adfærd 
 • Adfærdsændringer 
 • Sprogproblemer
 • Hukommelsesproblemer

Demens ved AIDS

Når der er tale om demens ved AIDS, opstår symptomerne meget hurtigt, så personen ikke kan tage vare på sig selv uden hjælp fra andre. Tegn på denne type demens er bl.a. reduceret produktivitet, manglende orientering, apati, klodsethed samt en række andre fysiske og psykiske problemer. På grund af symptomernes alvor og de farer, der er forbundet hermed, er det vigtigt at få den rette behandling. Før vi viser, hvordan du kan få online terapi her på GoMentor.dk og hvordan det kan hjælpe dig, er der nogle ting, der er nyttige at vide om denne type demens.  

Symptomer på demens ved AIDS 

De helt præcise symptomer kan variere, alt efter hvilket stadie af sygdommen der er tale om, men de minder om symptomer på andre typer demens. Forvirring og hukommelsesproblemer er meget almindelig. Nedsat libido og nedsat produktivitet er også et problem. Når symptomerne opstår, er det yderst essentielt, at man får den rette behandling. Hvis ikke, er der alvorlige farer forbundet med denne sygdom.  

Farer forbundet med demens ved AIDS 

Hvis man ikke får behandling for demens ved AIDS, stiger risikoen for farer alvorligt. I nogle tilfælde kan det være psykiske problemer såsom depression. I andre tilfælde kan det føre til stofmisbrug. En kombination af disse kan forværre og komplicere tilstanden. Fysiske farer kan være at gøre skade på sig selv, strejfe rung og blive væk på grund af manglende orientering, forvirringnfusion samt hukommelsestab. Det er vigtigt at lære at leve med disse symptomer og håndtere dem på den bedst mulige måde, så man kan minimere de negative bivirkninge så meget som overhovedet muligt.  

Behandling af demens ved AIDS

Det kan være problematisk at have AIDS, og hvis man samtidig også har demens, kan det være en yderst traumatisk og skræmmende oplevelse. Det er derfor, du kan finde en række psykologer som tilbyder terapi for demens ved AIDS her på GoMentor.dk. Her er det ikke kun muligt at få kontakt til andre, der gennemgår de samme problemer. Det er også muligt at få støtte fra professionelle terapeuter med speciale i demens, så man kan få hjælp til at håndtere symptomerne på denne sygdom, efterhånden som de opstår. Med online terapi bliver det nemmere for både dem, der er ramt af demens ved AIDS, og deres pårørende at håndtere problemerne, da de kan få støtte og hjælp her på GoMentor.dk

Definition af Demens ved AIDS

Demens ved AIDS er forårsaget af neurologiske problemer på grund af HIV. Symptomerne herpå er bl.a. reduceret produktivitet, forvirring, glemsomhed, problemer med sproget samt andre fysiske og psykiske problemer. Det er yderst gavnligt at få hjælp gennem terapi og rådgivning for demens ved AIDS.

Symptomer på / Grunde til Demens ved AIDS 

 • Reduceret produktivitet
 • Nedsat libido
 • Forvirring
 • Glemsomhed
 • Problemer med at tilegne sig ny viden
 • Problemer med tale
 • Apati 
 • Klodsethed 

Demens ved Creutzfeldt-Jacob Sygdom

Denne tiltagende, neurologiske sygdom er en anden almindelig årsag til demens, da hjernens funktioner forringes. Det er en sjælden sygdom, der rammer mennesker på 50-70 år. Symptomerne er stort set de samme som ved andre typer demens og er bl.a. hukommelsesbesvær, adfærdsændringer, kramper samt andre fysiske og psykiske problemer. Man mener, at sygdommen er genetisk betinget. Selvom det er en sjælden sygdom, så er der mange farer forbundet med demens ved Creutzfeldt-Jacob sygdom, og derfor er det vigtigt at søge hjælp, når man opdager symptomerne. Før vi kommer til, hvordan online terapi på GoMentor.com kan hjælpe i dette tilfælde, vil vi gennemgå flere informationer vedrørende Creutzfeldt-Jacob sygdom.  

Symptomer på demens ved Creutzfeldt-Jacob sygdom  

Som det også er tilfældet med andre typer demens, centrerer symptomerne ved demens ved Creutzfeldt-Jacob sygdom sig om hukommelse og kognitive færdigheder. Der er også adfærdsændringer, der dog kan variere fra person til person. Depression samt en række psykoser kan også opstå ved denne sygdom. I dette tilfælde skal man især være opmærksom på så små ting som f.eks. træthed og søvnbesvær, da disse kan indikere demens ved Creutzfeldt-Jacob syndrom. Når symptomerne opdages, er det vigtigt at blive behandlet, så man kan undgå mange af de farer, der er forbundet med denne type demens.  

Farer forbundet med demens ved Creutzfeldt-Jacob sygdom  

Dårlig balanceevne og problemer med at gå kan føre til uheld, der kan forårsage alvorlige fysiske skader. Andre farer kan bl.a. være opståen af forskellige psykiske sygdomme såsom depression og psykoser. Trætheden og søvnbesværet, som også følger med denne sygdom, kan også føre til problemer som et resultat af, at man ikke får nok hvilke.  

Behandling af demens ved Creutzfeldt-Jacob sygdom  

Creutzfeldt-Jacob sygdom kan ikke kureres, men der er behandlingsmetoder, som gør det nemmere at håndtere bivirkningerne. På GoMentor.dk kan du booke sessions hos dygtige psykologer som tilbyder online terapi - og på den måde udnytte internettets muligheder. Man behøver ikke at kæmpe med de frustrerende symptomer alene. Det kan virkelig være en stor hjælp at snakke med andre mennesker, som gennemgår de samme ting. Nogle gange er det faktisk det, der gør udslaget, så behandlingen bliver en succes.  

Definition af Demens ved Creutzfeldt-Jacob Sygdom

Demens ved Creutzfeldt-Jacob sygdom forårsages af tiltagende forringelse af hjernens funktioner på grund af denne progressive neurologiske sygdom. Symptomer herpå er bl.a. træthed, søvnbesvær, hukommelsesbesvær, adfærdsændringer samt andre fysiske og psykiske problemer. Terapi og rådgivning er begge effektive behandlingsmetoder i tilfælde af demens ved Creutzfeldt-Jacob sygdom.

Symptomer på / Grunde til Demens ved Creutzfeldt-Jacob Sygdom 

Få hjælp til demens ved sygdom

Glennie Grønne
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til demens ved sygdom

Glennie Grønne
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Demens ved sygdom

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.