Vaskulær demens

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er vaskulær demens?

Denne type demens forårsages af en forringelse af blodkarrene i hjernen og er den anden mest almindelige form for demens. Symptomerne er bl.a. hukommelsesproblemer, at blive væk eller tage væk offentligt samt unormal adfærd. Symptomerne kan variere i styrke, alt afhængig af personen og de vaskulære problemer, men de forværres som regel over tid. Behandling anbefales dog stadig, bl.a. terapi, hvilket kan fås via GoMentor.dk. Før vi forklarer, hvordan man kan få hjælp, vil vi fortælle mere om symptomer på vaskulær demens, samt om de farer der er forbundet hermed.  

Symptomer på vaskulær demens

Der er mange fysiske og psykiske tegn på vaskulær demens. De fysiske tegn er bl.a. svimmelhed, hukommelsesproblemer og inkontinens. Nogle adfærdsmæssige symptomer kan være sløret tale, at tage væk og blive væk, at græde og grine på upassende tidspunkter samt andre former for unormal adfærd. Nogle symptomer kan opstå gradvist over tid, mens andre forekommer umiddelbart efter sygdommens opståen. Når først de er opstået, vil de som regel tiltage i styrke og forværres, efterhånden som problemerne med blodkarrene forværres.  

Farer forbundet med vaskulær demens

Samtidig med de fysiske problemer, der følger med vaskulær demens, er der også risiko for at hjerneskaderne forværres. Der er derfor mange ting at tage med i overvejelser, alt efter hvor hurtigt symptomerne opstår. Eksempelvis kan det være farligt med manglende orienteringsevne, hvis personen bliver væk og kommer til skade. Der er også problemer forbundet med hukommelsesproblemerne, hvilket kan føre til, at personen med vaskulær demens glemmer at tage sin medicin eller noget værre. På grund af disse farer er det vitigt at søge hjælp og få den rette behandling, før problemerne komme ude af kontrol.  

Behandling af vaskulær demens  

Det er yderst nødvendigt at blive behandlet for denne lidelse på grund af symptomernes alvor samt de farer, der er forbundet hermed. Online terapiGoMentor.dk anvender en kombination af professionelle terapeuter og online rådgivning, så patienten kan få den nødvendige følelsesmæssige støtte til at håndtere vaskulær demens, og dette kan være meget behjælpeligt, når man befinder sig i en så svær situation.  

Definition af Vaskulær Demens

Vaskulær demens er en form for demens, der forårsages af forskellige vaskulære problemer med blodkarrene i hjernen. Symptomerne er bl.a. ændret fysisk og psykisk adfærd såsom svimmelhed, hukommelsesproblemer, sløret tale og andre problemer. Selvom der ikke findes en kur til denne sygdom, kan det gøre en stor forskel og gøre det hele nemmere, hvis man få rådgivning og terapi.

Symptomer på / Grunde til Vaskulær Demens 

  • Hukommelsesproblemer
  • Svimmelhed
  • Koncentrationsbesvær 
  • Inkontinens 
  • Ufrivillig afføring 
  • Sløret tale 
  • Fare vild ofte 
  • Strejfe om

Få hjælp til vaskulær demens

Glennie Grønne
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til vaskulær demens

Glennie Grønne
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vaskulær demens

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.