Demens ved hovedtraumer

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hovedtraumer kan føre til demens

Demens ved hovedtraumer er som regel ikke en tiltagende sygdom, dvs. den bliver ikke værre over tid. Dog kan gentagne hovedskader forværre denne tilstand. Selvom dette er en mere kortvarig form for demens, så er symptomerne de samme som ved andre typer demens: hukommelsesproblemer, adfærdsændringer samt andre fysiske og psykiske problemer. Hvis symptomerne opstår og ikke behandles, kan der være fare for andre psykiske sygdomme såsom angst og depression. Online terapi, fx på GoMentor.dk kan typisk hjælpe dig med at håndtere alle de problemer, der er forbundet med demens ved hovedtraumer.

Symptomer på demens ved hovedtraumer 

Symptomer på denne type demens opstår som regel umiddelbart efter et hovedtraume. Som det også er tilfældet ved andre typer demens, er der tale om kognitive problemer og hukommelsesbesvær. Angst og depression kan opstå for de, der ikke ved, hvordan de skal håndtere symptomerne på demens ved hovedtraumer. Men med den rette behandling formindsker man risikoen for, at symptomerne forværres. Dette gør det nemmere at undgå nogle af de farer, der er forbundet med demens ved hovedtraumer.  

Farer forbundet med demens ved hovedtraumer

Hvis man ikke blive behandlet, kan demens ved hovedtraumer føre til andre alvorlige problemer såsom klinisk depression. Men der er som regel ikke mange farer forbundet med denne type demens, medmindre man får flere hovedskader. Uanset hvor små farerne er, så kan det være farligt at forsøge at klare dem selv uden hjælp fra professionelle terapeuter med speciale i demens samt håndtering heraf. 

Behandling af demens ved hovedtraumer

Nogle synes ikke, det er nødvendigt at blive behandlet for denne type demens, men det er på ingen måde hensigtsmæssigt at undgå behandling. Vi kombinerer professionelle psykologer og terapeuters kunnen med internettets kommunikationsmuligheder. Denne moderne form for terapi kan yde støtte og rådgivning når og hvor som helst. For at undgå de problemer, der nogle gange følger med demens ved hovedtraumer, anbefales det, at man får behandling hurtigst muligt. Hvis du vil have behandling uden besvær, så kan det være, at online behandling på GoMentor.com er den rette løsning for dig.  

Definition af Demens ved Hovedtraumer

Demens ved hovedtraumer forårsages af en hjerneskade. Denne type demens tiltager som regel ikke, medmindre man får flere hovedskader. Symptomerne er bl.a. hukommelsesproblemer, forringelse af kognitive færdigheder, depression og andre alvorlige problemer. Terapi og rådgivning er effektive behandlingsmetoder ved denne type demens.

Symptomer på / Grunde til Demens ved Hovedtraumer

Få hjælp til demens ved hovedtraumer

Glennie Grønne
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til demens ved hovedtraumer

Glennie Grønne
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Demens ved hovedtraumer

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.