Anamnestiske forstyrrelser

af GoMentor

Sidst opdateret 23-9-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er anamnestiske forstyrrelser?

Kvinde med hukommelsestab, kniber øjnene sammen for at fokusere på sin hukommelse og bringe fortrængte minder tiflbage Anamnestiske forstyrrelser forårsager svag hukommelsesforringelse uden symptomer på andre kognitive forstyrrelser. Den eksakte årsag til disse forstyrrelser kendes ikke, men man har haft succes med at udvikle behandlingsmetoder for dem. Symptomer på disse forstyrrelser er bl.a. hukommelsesproblemer, både med gamle og nye minder. Her på GoMentor kan du få online terapi, hvilket kan hjælpe med de forskellige typer anamnestiske forstyrrelser. Før vi forklarer, hvordan du kan få hjælp med symptomer på disse forstyrrelser, vil vi gennemgå nyttige informationer om anamnestiske forstyrrelser, som kan give en bedre forståelse for disse lidelser. 

Forskellige former for anamnestiske forstyrrelser

De to hovedtyper af anamnestiske forstyrrelser er bygget op om, hvorvidt man kender hovedårsagen til lidelsen eller ej. 

 • Organisk anamnestisk syndrom – Denne diagnose stilles, når den fysiske årsag til hukommelsesproblemerne kendes.
 • Uspecificerede anamnestiske forstyrrelser – Dette begreb anvendes, når man ikke kender den præcise årsag til hukommelsestabet.  
 

Symptomer på anamnestiske forstyrrelser

Symptomerne kan variere alt efter årsagen til forstyrrelsen, men der er generelt altid tale om hukommelsesforringelser. For nogle betyder det problemer med at tilegne sig ny viden eller huske, hvad der lige er sket. Andre får deres hukommelse påvirket på en anden måde, hvor de ikke kan huske ting fra fortiden. Det vigtigste at huske på er, at kognitive færdigheder også kan påvirkes ved denne sygdom. Hvis symptomerne opstår, er det vigtigt at søge hjælp, så man kan undgå de risici, der er forbundet med anamnestiske forstyrrelser.

 • Problemer med at tilegne sig samt huske nye informationer
 • Kendskab til hukommelsesproblemet
 • Insistere på, at hukommelsesproblemet ikke eksisterer
 • Hukommelsestab

De risici, der er forbundet med anamnestiske forstyrrelser, er som regel milde, men de kan stadig føre til alvorlige problemer i en persons liv. En manglende evne til at passé på sig selv er en stor risiko for mennesker, hvis hukommelse er alvorligt forringet. Der er forskellige farer alt efter hvilken type anamnestisk forstyrrelse, der er tale om, og de kan alle påvirke en persons liv på mange måder. Det er derfor, man bør overveje behandling, hvis man får stillet denne diagnose. 

Behandling af anamnestiske forstyrrelser

Behandlingen kan variere alt efter sværheden af sygdommen samt graden af hukommelsestabet. Generelt anvendes der både terapi og rådgivning, da begge er effektive behandlingsmetoder. Her på GoMentor kan du finde professionelle terapeuter med speciale i hukommelsestab. Derudover tilbyder de også online rådgivning, der er til rådighed, når som helst man har brug for hjælp. Denne kombination af gamle og nye metoder sikrer, at man kan få den hjælp, man har brug for, når man har brug for den. Jo hurtigere man påbegynder behandlingen, desto bedre chancer har man for at blive lettet for symptomerne på denne lidelse.

Organisk anamnestisk syndrom

Organisk anamnestisk syndrom fører til hukommelsestab på grund af fysiske skader såsom hovedtraumer frem for psykiske skader såsom traumatiske oplevelser. Der er som regel tale om to typer hukommelsestab - anterograd or retrograd. Den første refererer til minder efter hjerneskaden, mens den sidste har at gøre med minder før hjerneskaden. Begge typer kan være delvise eller komplette, alt afhængig af sværheden af hukommelsestabet. Hvis organisk anamnestisk syndrom diagnosticeres efter symptomernes opståen, er der en række behandlingsmetoder til rådighed som f.eks. online terapi. Inden vi forklarer nærmere om dette, vil vi gennemgå nogle af de vigtige aspekter af denne type hukommelsestab.  

Symptomer på organisk anamnestisk syndrom

Uanset om der er tale om hovedtraumer eller sygdomme, så er der forskellige symptomer på organisk anamnestisk syndrom. Der er som hovedregel altid tale om hukommelsesproblemer af forskellige grader. For nogle mennesker betyder det evnen til at danne nye minder, mens andre skal håndtere tabet af minderne fra fortiden. Hvad enten det er det ene eller det andet, så er symptomerne på organisk anamnestisk syndrom svære at håndtere. Hvis man ikke bliver behandlet, er der alvorlige farer forbundet med denne type hukommelsestab.

 • Anterograd – minder efter hjerneskade
 • Retrograd hukommelsestab – minder før hjerneskade
 • Delvist hukommelsestab
 • Komplet hukommelsestab

For nogle mennesker er det et problem, at de ikke kan huske, hvad de lige har spist, eller om de overhovedet har spist. Dette kan føre til alvorlige problemer, hvis personen ikke overvåges, eksempelvis hvis personen glemmer at have taget sin medicin og taget det igen. Der er også andre fysiske og psykiske farer, hvorfor organisk anamnestisk syndrom skal behandles med omhu. For at undgå de farer, der er forbundet med denne lidelse, er det vigtigt at få den rette behandling, der anbefales.  

Behandling af organisk anamnestisk syndrom

Det kan være svært at håndtere organisk anamnestisk syndrom uden hjælp fra nogen som helst. Derfor har vi tilknyttet en række dygtige psykologer som tilbyder online terapi her på GoMentor. Disse professionelle psykologer og terapeuter kan yde hjælp og give praktiske råd om, hvordan man bedst håndterer de symptomer, der er forbundet med organisk anamnestisk syndrom. Behandlingen kan variere alt efter årsagen til hukommelsestabet, men dette ved specialisterne alt om. Når man kombinerer dette med online rådgivning, som man kan få, når man har brug for det, så er denne behandlingsmetode en komplet løsning, som kan hjælpe mange, der lider af organisk anamnestisk syndrom.

Uspecificeret anamnestisk forstyrrelse

Selvom man ikke kender årsagen til disse forstyrrelser, så ved man, at de har at gøre med forskellige områder i hjernen. Uanset hvad årsagen er, så omhandler symptomerne problemer med at huske ting fra fortiden eller med at huske nye informationer. Hukommelsestab kan være en skræmmende oplevelse, hvorfor det er vigtigt at overveje terapi, fx online terapi gennem GoMentor. Før vi viser, hvordan du kan få hjælp med uspecificerede anamnestiske forstyrrelser, vil vi præsentere flere nyttige informationer, som man bør overveje. Hukommelsestab kan være en skræmmende oplevelse, og derfor er det vigtigt at have et kendskab til symptomer og farer forbundet med denne sygdom. Derudover er det endnu vigtigere, at man bliver behandlet.  

Symptomer på uspecificerede anamnestiske forstyrrelser

For at få denne diagnose stillet, er man nødt til at opleve varierende symptomer. Da man ikke kender den præcise årsag til hukommelsestab, kan det være svært at få øje på symptomerne, efterhånden som de opstår. Der er dog altid specifikke symptomer som omhandler hukommelsestab. Nogle lider af delvist hukommelsestab, mens andre glemmer alle deres minder. Nogle har problemer med minderne før diagnosen, mens andre ikke kan skabe nye minder pga. hukommelsen. Alle disse symptomer omhandler altså hukommelsestab uden tegn på andre kognitive problemer.

 • Anterograd hukommelsestab - minder efter hjerneskaden  
 • Retrograd hukommelsestab – minder før hjerneskaden  
 • Delvist hukommelsestab
 • Komplet hukommelsestab

Som det også er tilfældet med andre uspecificerede lidelser, så er der med denne lidelse en række farer, fordi man ikke kender den præcise årsag til hukommelsesproblemerne. mory problems. Disse farer kan være direkte forbundet med hukommelsestabet, eksempelvis at få en overdosis af noget medicin, fordi man har glemt, man allerede har taget sine piller, eller forbundet med sociale eller emotionelle problemer. Der er altså en lang række ting, som en person må kæmpe med i forbindelse med denne sygdom.  

Behandling af uspecificerede anamnestiske forsyrrelser

På trods af de ukendte faktorer i forbindelse med uspecificerede anamnestiske forstyrrelser er de professionelle terapeuter på GoMentor med speciale i hukommelsestab i stand til at hjælpe. De kan yde vejledning, rådgivning og informationer om sygdommen. Derudover tilbyder de online rådgivning, hvor man kan få støtte og råd. Denne moderne online behandlingsmetode er en komplet løsning, takket være kommunikationsmulighederne på internettet.

Få hjælp til anamnestiske forstyrrelser

Karen Hastrup Glennie Grønne Kaare H. Nielsen Loucas Nickolai Leonhart Bogø
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til anamnestiske forstyrrelser

Karen Hastrup Glennie Grønne Kaare H. Nielsen Loucas Nickolai Leonhart Bogø
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Anamnestiske forstyrrelser

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.