Hjælp mine tanker stikker af...

Skrevet d. 22-8-2019 13:18:29 af Benjamin Kobborg - Psykoterapeut, Supervisor, Coach, Stressterapeut

Opmærksomheden ude af kontrol...?

Mange mennesker, der kæmper med stress, angstlidelser, depression mv. oplever, at det er svært - eller måske næsten umuligt at styre opmærksomheden. Det er som om, man hele tiden bliver trukket i retningen af sin mistrivsel, sine problemer.

Måske oplever du det samme?

Vi forsøger ofte at tænke os ud af mistrivsel og krise - tænke os til en løsning - Det er også fint, hvis der er en løsning, som vi i løbet af kort tid kan tænke os frem til - og derefter handle på. 

MEN ALT FOR OFTE, ER DER IKKE LIGE EN LØSNING - gad vide om jeg kan tænke mig mindre stresset, mindre deprimeret, tænke mig til et bedre selvværd, forberede mig på alle tænkelige scenarier, så jeg ikke ingen får angst?

Det ville være rart, hvis vi kunne - men virkeligheden er, at al denne overtænkning, som det ofte ender med, bliver kernen i problemet - vi får med vores tænkning startet en nedadgående spiral, som skaber symptomer som fx angst, depression mv.

Metakognitiv Terapi

I metakognitiv terapi arbejder vi med opmærksomhed og tænkning, fordi det er en yderst effektiv måde at minimere symptomer på - og på den måde skal rum til at ændre de ting i vores liv, som vi ikke trives med.

NYSGERRIG?

JEG TILBYDER GRATIS FORSAMTALE ENTEN ONLINE ELLER FYSISK - I LYSTRUP V AARHUS.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.