Er det hårdt at komme tilbage fra sommerferien og er hverdagen uoverskuelig?

Skrevet d. 21-8-2019 11:52:03 af Birgitte Behrendt Kutter - Coach, Stresscoach

Du har forhåbentlig holdt en dejlig sommerferie og fået fornyet energi til hverdagen. Men så er dagen kommet, hvor du skal tilbage på arbejde igen. Du oplever, at du bliver i dårlig humør og ikke kan overskue det kommende efterår med alle de opgaver, der venter. Både privat og på arbejdet.


Bare rolig, det er helt normalt. Du har det som rigtig mange andre. I ferien er der tid til at tage den med ro, fordybe sig og være mere sammen med sine kære. For mange er hverdagen fyldt med pligter og man har først tid til at skrue ned for tempoet om aftenen. Men så skal man snart i seng og inden længe ringer vækkeuret igen. Hamsterhjulet kører der ud af.


Gør dig selv en tjeneste - tag et par timer for dig selv i løbet weekenden, hvor du i fred og ro kan lave en liste over, hvad der giver dig energi i dagligdagen og hvad der dræner dig for energi. Du vil blive opmærksom på, at mange af tingene er noget du gør på autopilot. Det kan være, at du altid booker din kalender helt op med aftaler. Venter med at lave madpakker til børnene om morgenen, så der er ekstra meget stress på. Tjekker Facebook om aftenen i sofaen og pludselig er der gået en time med at følge med i andres tilsyneladende perfekte liv. Så går du i seng og sover dårligt, fordi du får tankermylder over, hvor hårdt dit eget liv er.


Du har kun det her liv - vær god ved dig selv og bliv mere bevidst om de valg du tager hver dag uden at tænke over det. Det er første skridt mod en bedre hverdag, der giver dig energi og som du kommer til at holde af.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.