Det ekstraordinære liv - Hvordan ser det ud?

Skrevet d. 15-12-2020 10:31:04 af Tonny Larsen - Coach, Terapeut, Mindfulness instruktør, ID psykoterapeut, Business coach, Skilsmissecoach, Stresscoach, Psykoterapeut

Ekstraordinært kan være et meget stort ord at tage i munden. Ligefrem skræmmende hører jeg fra en del af de klienter der kommer i personlig coaching hos mig.

Vi har en tendens til at måle os op imod de store personligheder i verden og verdenshistorien. Eller vi sammenligner os med alle de (usande) glansbillede historier vi ser på Facebook, Instagram mv.

Men et ekstraordinært liv er i min optik nøjagtig det liv DU har defineret som ekstraordinært. Det liv der giver dig glæde, energi og frihed.

Måske er du et af de mange mennesker, som har meget svært ved at sige NEJ. Eller du har svært ved at vælge blandt et hav af muligheder. Jeg oplever i mange af mine personlig coaching og psykoterapi seancer i Hillerød og København, at det for mange er vanskeligere at sige NEJ end at sig JA. I sidste uge afholdt jeg f.eks. et kursus i Personlig effektivitet, hvor deltagerne bekræftede hvor svært de havde ved at sige NEJ.  Men kan det virkelig passe, at et enkelt ekstra bogstav gør det så meget sværere at sige NEJ end ja? Hvorfor er det så svært at sige nej?

Det at kunne sige nej til det ligegyldige har aldrig være mere nødvendigt end nu. Vi skal hele tiden vælge. Vi skal forsøge at træffe GODE valg hele tiden. Ja nærmest hvert minut. Og det ovenikøbet under et historisk pres på vores opmærksomhed.

Hvor bliver tiden af?

Vi lever i en tid med flere hjælpemidler end nogensinde. Mikrobølgeovne der laver mad på et splitsekund. Net forbindelser og computere der bliver hurtigere og hurtigere. Smartphones der gør, at vi kan være på når som helst og hvor som helst. Flyselskaberne bringer os, når vi ikke har Covid-19 epidemi, jorden rundt hurtigt og billigt. Fastfoodrestauranter og udbringning af mad eller dagligvarer gør hverdagen lettere for os. Veje og broer gør, at vi kan bevæge os fra sted til sted hurtigt. Teknologien muliggør virtuelle møder uden at vi rejser osv. osv. osv. Mange bruger endda tid i personlig coaching.

Stop lige op en gang og tænk over det. I virkeligheden burde vi sidde tilbage med et kæmpe overskud af tid. Kig dig omkring og kig på dig selv. Er det tilfældet? Nej, vel!? I takt med teknologiens udvikling og antallet af beslutninger er kravene til virksomheder, organisationer og ikke mindst dig og mig steget markant.

Og ikke nok med det: Vi stiller også kæmpe krav til os selv. Vi skal være den perfekte kæreste, forældre, far, mor osv. Og så skal vi samtidig lige gennemføre en Ironman, et maraton eller. lign. for at styrke vores syn på os selv. Fra de hundredevis af mennesker jeg møder på workshops, i personlig coaching og terapi sessioner hvert år, hører og ser jeg, at det at finde balancen midt i den daglig hvirvelvind er vanskelig og udfordrende. Og når man har fundet den, kræver det en del at opretholde den.

Personlig coaching for dig selv - Læg en plan for det nye år.

Lige om lidt er det nytår. Vi kigger ind i et 2021 som forhåbentlig bliver anderledes end det vi forlader. Nytår er altid en god anledning til at reflektere over, hvad er egentlig det vigtigste for mig? Hvad er mine værdier? Hvad gør mig virkelig glad? Hvad er det for et liv, jeg vil leve?

De refleksioner giver dig fundamentet til, at tage de for dig rigtige beslutninger. Hvad er det du kommer til at sige NEJ til næste år? Og hvad er det DU vælger til?

Livet består af en lang række beslutninger, og det er dig der skal tage dem .. Personlig coaching kan hjælpe dig på vej, men det er dig der skal tage beslutningerne.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.