Vil du nøjes?

Skrevet d. 19-11-2019 16:59:07 af Lone Lyngbye - Coach, Mentor

Jeg har altid været fascineret af Steve Jobs.

I sandhed en underlig person, men jeg tror ikke, at der er nogen, som er uenige med mig i, at han virkelig brændte for sit arbejde – hvis han da overhovedet betragtede det, han udrettede som et arbejde.

Steve Jobs er citeret for mange ting, blandt andet dette: ”Dit arbejde vil fylde en stor del af dit liv, og den eneste måde du kan være oprigtig tilfreds, er ved at gøre noget du selv synes er et godt stykke arbejde. Og den eneste måde at gøre et godt stykke arbejde er, at elske det du gør. Hvis du ikke har fundet det endnu, så bliv ved med at lede. Lad dig ikke nøjes”.

Jeg har efterhånden haft en del personer i coaching, som netop er kommet dertil i livet, hvor de har erkendt, at de ikke er glade i deres job. Når jeg taler med dem og spørger, hvorfor de stadig er i det nuværende job, når de er trætte af det, er der selvfølgelig forskellige årsager. Men det er ofte begrundelser som: En god løn Den tryghed, der følger med en lang anciennitet Status ”Hvad vil de andre sige…..” ”Jeg tør ikke…..” Ingen af disse er dog ægte motivation.

Hvad mener jeg så med det?

Jo, jeg oplever desværre, at de personer som bliver i jobbet af ovenstående grunde også fortæller, at de ofte har søvnbesvær har hovedpine kommer hjem fra jobbet i dårligt humør bliver i dårligt humør ved at tænke på jobbet mangler overskud til familie og venner Det handler helt enkelt om livskvalitet – og at arbejde med noget, man brænder for. I en verden hvor alt forandrer sig hurtigt, er det naturligt, at man ikke nødvendigvis skal blive i samme type job hele livet. Jeg har set personer lave de vildeste brancheskift – og de er blevet så meget gladere for det. Og forresten, det har jeg jo også selv. Før arbejdede jeg med systemer og penge, nu arbejder jeg med udvikling af mennesker. Det giver mig så meget igen. Så mit råd til jer alle er: Tænk over Steve Jobs ord og mærk efter, om du holder af det, du beskæftiger dig med eller om ”du nøjes”.

Har du brug for hjælp?


Coaching er oplagt til at hjælpe dig med afklaring af, hvad det er du gerne vil. Har du brug for hjælp i din proces, vil jeg naturligvis gerne hjælpe dig, 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.