Juleknas i familien?

Skrevet d. 9-12-2020 14:13:28 af Lise-lotte Guldbæk - Psykoterapeut, ID psykoterapeut, Psykoterapeut MPF

Hvordan undgår du for meget ”juleknas” i denne søde tid?

For mange er den søde juletid en tid hvor vi primært er sammen med vores allernærmeste familie og venner. Vi mødes og hygger, spiser, drikker og har det fantastisk sammen. Nogle af os, altså.

For andre er julen en tid hvor vi kan være nødt til at være sammen med familiemedlemmer som altid får os til at føle os ”ikke gode nok”, eller som vi altid havner i en eller anden form for konflikt med. Personer som på en eller anden måde formår at få os til at gå rundt med sammenbidte tænder, smile anstrengt og ønske os langt væk.

Hvordan undgår du at din jul kommer til at se sådan ud i år? Hvordan får du ændret på de anstrengte relationer? Hvilke muligheder har du? Og hvordan får du modet til det?

Med et psykoterapeutisk forløb får du mulighed for at blive klogere på din egen rolle i relationerne og på hvad du kan gøre for at reagere langt mere konstruktivt. Eller måske endda få modet til at sige fra.

Et er sikkert. Når du er bevidst om den bagvedliggende årsag til konflikten, er det lettere at gøre noget ved den. Så hvis du er nysgerrig på årsagen til for meget ”juleknas” i din familie og har lyst til at ændre på situationen, så tøv ikke med at booke en tid til psykoterapi.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.