Hvorfor nytårsfortsæt ikke nødvendigvis giver dig det du har brug for

Skrevet d. 13-1-2020 15:35:32 af Sasja Iza Christensen - Psykoterapeut, Kropspsykoterapeut, Traumeterapeut, Familieterapeut/-rådgiver

Vi hører konstant om at man skal sætte mål for sit liv og mål for sit år. Vi skal hele tiden være på vej mod vores næste mål og opnå det vi drømmer om.

Måske er det lige dét der skal til, for at vi kommer videre i livet med der er vigtigt for os hver især, men det kan også være at nytårsfortsæt og en masse mål bare forstærker tanken om at vi ikke kan lykkes, når det ikke går som håbet.

Vi risikerer at havne i præstationsræset hvor det der afgører om vi har et godt liv, er de mål vi kan fortælle andre at vi har nået. Vi knokler både på arbejdet, derhjemme, i vores relationer og i fritiden.

Det er jo ikke i sig selv dårligt at sætte sig nogle mål. Men det der kan være endnu vigtigere, er at gøre sig klart hvilke kvaliteter man ønsker i livet. Og hvilke tilstande og følelser man savner at være mere i.

Istedet for at sætte sig et mål om at tabe sig 8 kg i løbet af næste år, så kan det være en idé at se bag om det mål til ønsket om f.eks. at have det godt med sin krop. Og derfra undersøge hvornår man har det godt med sin krop. Måske er det ikke kun, når man vejer mindre, men f.eks. også når man bevæger sig, danser, klæder sig godt, får massage? Måske hver eneste gang man dyrker motion, fordi bare tanken om at man gør noget godt for sin krop, gør at man har det lidt bedre med den? Hver gang man har det godt med sin krop, er man jo lykkedes i at få mere af den tilstand. Mere af den dejlige følelse. 

Så hvad er det for et ønske, kvalitet, følelse eller tilstand som ligger bag de mål du vil sætte dig? Og kunne du søge dem i stedet, og dermed få meget mere glæde og tilfredshed undervejs?

Kontakt mig, hvis du har brug for hjælp til at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig.

Må dette år blive fyldt med de kvaliteter du ønsker!

Bedste hilsner,

Sasja Iza Christensen

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.