Hvem har drukket min kaffe?

Skrevet d. 8-1-2020 15:05:46 af Marie Hyltén-Cavallius - Coach, Stresscoach, Mentaltræner, Mentor, Stressterapeut, Terapeut, Business coach, MBSR mindfulness instruktør, Metakognitiv terapeut

De fleste af os kender det nok... du sidder i dine egne tanker og kigger ned på den kaffekop, der står foran dig og opdager, at den er tom... og du tænker: Hvem i himlens navn har drukket den?


Du har drukket kaffen selv, men undervejs har du tabt kontakten til både dine sanser og dit nærvær, fordi du har været opslugt af tanker. Det kan selvfølgelig både være befriende og sundt at stirre åndsfraværende fremfor sig og give hjernen en velfortjent pause, men meget ofte er hjernen i netop denne situation sendt på overarbejde. Vi tænker; “husk at ringe til den og den, husk at få afleveret det og det, præsentation og deadline på torsdag, forældremøde, madpakker...”. Det er sommetider endeløse tankerækker, der kører i ring og får os til at føle os skidt tilpas.


Indenfor Mindfulness er vi i denne situation i det der kaldes “passiv opmærksomhed”. Vi er ikke opmærksomt og nærværende tilstede og med for meget passiv opmærksomhed i vores liv, fræser vi til sidst afsted på automatpilot og mister kontakten til os selv. Vi mister evnen til at være nærværende. I Mindfulness træner vi vores “aktive opmærksomhed”. Vores evne til at være til stede, i det vi er igang med i stedet for at køre på automatpilot gennem dagen. Hvorfor er det så vigtigt, kunne man fristes til at spørge? Det er det fordi nærvær etablerer et grundlæggende fundament for at kunne mærke sig selv, sine værdier og helt grundlæggende overbevisninger. Når vi har kontakt til nerven i vores eksistens, formår vi også at navigere på en måde, som for os opleves meningsfuldt - selv i det allermest udfordrende terræn.


Mindfulnesstræning er ikke svaret på alt, men et nyttigt redskab til at finde tilbage til den krop og det sind vi måske over tid har mistet kontakt til. Mindfulness løser ikke et svært parforhold, en håbløs chef eller nogle urimelige arbejdsforhold, men hjælper os med at mærke vores grænser og tage de beslutninger som er nødvendige for, at vi lever et liv, som er i overensstemmelse med vores værdier. Netop det er fundamentet for at skabe trivsel, livskvalitet og tryghed. At blive herre i eget hus.


Både på mine individuelle stresshåndteringsforløb, mine 8 ugers Mindfulness kurser og yogaretreats arbejder vi med Mindfulnesstræning. På min profil kan du få mere information om dine muligheder.


Kærlig hilsen Marie 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.