Få flere års recearch i smerterereduceret og skånsom forflytningsteknik på under 3min.

Skrevet d. 7-5-2020 10:12:28 af Allan Frøstrup - Coach, Mentor, Mentaltræner

Hej og velkommen til Bloggen.

Mit navn er Allan og jeg er Gomentor.


Jeg har rygsøjlegigt og i flere år har jeg døjet med kroniske smerter, søvnmangel, nedsat fysisk funktionsevne og bevægelighed, Et oprørt immunforsvar og en øget forkomst af inflammation i kroppen.

Jeg vil i det følgende fortælle dig lidt om en af de metoder, som trods af autoimmun sygdom har hjulpet mig til at opnå en smertefri tilværelse med masser af livskvalitet og trivsel i dagligdagen. 


Når søvnmangel og kroniske smerter dræner overskudet og livskvaliteten.

Hvis du ligesom jeg har døjet med ryggen eller fortsat oplever fysiske smerter og nedsat bevægelighed i bevægeapperatet, så kender du højst sansyligvis også det mentale energitab ved at ligge vågen hver eneste nat pga smerter. Du kender med god sansynlighed også til frustrationen og afmagten ved ikke at kunne finde ro og hvile uden at den mindste bevægelse løber som en jagende smerte gennem kroppen. 

Jeg husker tydeligt hvordan hver en bevægelse medførte en ulidelig smerte som holdt mig vågen om natten og drænede mit overskud om dagen til at leve en nogenlunde normal og tålelig tilværelse.

Jeg kunne ikke vende og dreje mig i sengen eller stige ud uden at det gjorde sindsygt ondt i min gigtplagede ryg, hvilket naturligvis påvirkede mig fysisk og psykisk, socialt på og udenfor jobbet, i min rolle som forælder og ikke mindst i forhold til at have overskud og energi til at træne og tage mig af min sygdom, symptomdæmpe og forebygge at sygdommen ville udvikle sig.  


Om hjælpen der var svær at finde og ofte nedprioriteret i vigtigtighed!

Jeg har siddet vågen et utal af nætter og googlet nettet i tykt og tyndt for at finde øvelser, metoder og forflytningsvejledninger men det gik hurtigt op for mig hvor vanskeligt det var at finde noget brugbart materiale.  På et år lykkedes det mig vel at finde 1- 2 forflytningsstrategier som jeg kunne støtte mig op af men de dækkede ikke tilstrækkeligt. De var primært udformet til personer i ældresektoren som havde instaleret plejeseng, hjælpemidler og modtog hjælp til forflytnng. så jeg måtte udvide min research betydentligt i omfang. 

Noget andet der også gik op for mig var at lige netop denne sensitive del med hvordan man kunne bevæge sig skånsomt i de kritiske nattetimer hvor rygsøjlegigt med fagligt bevis er allermest aktiv, var et område som ikke var prioriteret, så det var svært at få råd og vejledning i hvad jeg som rygsøjlegigt patient kunne gøre for at redde noget søvn udover at proppe kinderne fuld med lægeordinerede smertestillende piller med lille eller nærmest ingen virkning. 

På et tidspunkt begyndte jeg til yoga for at bearbejde min bevægelighed i rygsøjlen som efterhånden befandt sig stiv som et bræt. Her faldt jeg ved et tilfælde over en øvelse som skulle vise sig at være svaret på mine bønner. Jeg begyndte naturligvis med at tilpasse øvelsen til mit specifikke behov og til min store overraskelse begyndte jeg at rede mig selv lidt mere kvalitetssøvn om natten. Øvelsen medvirkede tilsyneladende til en mindre belastning og stress på kroppen.


Flere års recearch & Afprøvning på egen krop = Smertereduceret bevægelse med mindre anstrengelse! 

Jeg har efterhånden lavet recearch på området i flere år og har udviklet på enkle metoder til at bevæge kroppen med mindst mulig anstrengelse. Systemet er udviklet til dig der døjer med nedsat bevægelighed, stivhed og ondt i ryggen og som har svært ved at vende rundt og foretage forflytning i sengen uden forekomst af smerte eller ubehag og energidrænende anstrengelse.


LOW EFFORT TRAINING SYSTEM: MOVE WITHOUT DISCOMFORT

Er resultatet af et mangelbehov i forhold til tilstedeværelsen af fyldestgørende hjælp til selvhjælpsøvelser i en periode hvor min egen rygsøjle var stiv og ubevægelig som et bræt og jeg havde svært ved at finde ro fordi jeg vendte og drejede mig i hvileløst rundt i smerte hver eneste nat i over et år.

Jeg kunne i det gigtfaglige øvelsesbibliotek ganske enkelt ikke finde mere end en eller to øvelser som kunne hjælpe mig med at forblive selvhjulpen i denne konkrete situation, så jeg begyndte at gå på opdagelse i blandt andet menneskets naturlige bevægemønstre, Roll fascilitating og forflytningsteknikker. Undervejs udviklede jeg nye metoder til at forflytte mig selv med mindre ubehag og anstrengelse og i forhold til min krops nedsatte funktionsdygtighed. 


På 2 min og 26 sekunder kan du lære lidt af det som ingen lærte mig da jeg havde allermest brug for det og som har taget mig flere år at finde, afprøve og udvikle på.

På 2 min og 26 sekunder kan du tage første skridt til at give din krop bedre forudsætninger så den kan få ro og hvile til at bekæmpe inflammation og få balance i et oprørt immunfosrvar med resultat af færre smerter og mere overskud i hverdagen. Praktisk eksempel på 2 min og 26 sekunder

Jeg har uploaded en video med et praktisk eksempel  på Youtube så du med egne øjne kan se hvordan systemet fungerer. I videon tages der udgangspunkt i en faktuel arbejdssituation i min rolle som SOSU assistent elev hvor der var en borger der var så uheldig at falde.

Borgeren skulle efterfølgende vendes om på ryggen således han kunne liftes op i kørestol. I videoen på Youtube fortæller jeg lidt om hvordan L E T - system hjalp pågældende borger i situationen og jeg demonstrerer naturligvis det brugte bevægemønster undervejs i videoen.  


Må du have en herlig og selvkærlig dag

Venlig hilsen

Allan 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.