Er du nærværende nok i din hverdag.

Skrevet d. 11-10-2019 14:44:44 af Inge Pedersen - Psykoterapeut

Træn dit nærvær og slip telefonen  


Er du nærværende nok i din hverdag? Måske stressramt????

Eller "glemmer" du at være det? og er i dine tanker allerede på vej ud i det næste nu.


Måske genkender du at din hverdag er fyldt med mange snakke med kollegaerne, venner og familie hvor du lytter halvt fordi du lige skal gøre noget andet samtidig, måske lige sende en sms for vi kan jo multitaske siger vi!  


Måske kan du også opleve og tage dig selv i ikke har været nærværende nok i selve samtalen og måske derfor har misset pointen i hvad den anden sagde? Samtidig med at du i dine tanker allerede er på vej til det næste gøremål og derved allerede har mistet nærværet! 


Kunne du godt tænke dig at være mere nærværende i dine relationer, eks. kæreste, ægtemand, venner, familie, kollegaer og slippe tankerne om alt det du mener du bør og skal nå og bare være til stede i det nu der er. Men så tænker du måske, ja ja det er lettere sagt end gjort og det kan hun sagtens sige hende terapeuten! Og ja det siger jeg fordi:   


Det at være i nuet kan trænes akkurat som du træner dine muskler ved motion. 


  • Når du lærer at træne nærværet 100 % vil du opleve at nærvær giver dig mulighed for: at være til stede med det du laver lige nu.
  • Være årvågen i forhold til dig selv, så opdager du når dine tanker, ord og handlinger hverken er nyttige for dig selv eller andre, eller når der ikke er sammenhæng mellem dem og dit livs agenda.
  • Formulerer dine ord og handlinger med klarhed.
  • Bruge din kreativitet, intuition og beslutnings-og handlingskraft.
  • Have kontakt med din krop og din følelse-Have dit livs agenda ”top of mind” hver eneste dag.
  • Nyde og værdsætte dig selv og alt andet levende.-Være mindre begrænset af fortiden.

- Citat: af  Ivan Fruergaard og Bo Heimann 


Disse overstående sætninger giver klar mening, de kan måske synes svære lige at implementere i en travlt hver dag, men du kan med naturen lære at træne og øve dig i at være nærværende og derved blive årvågen, have kontakt med din krop og følelser, nyde at være dig og være mindre begrænset af din fortid.  


Du tænker måske at det ved du da godt allerede, at naturen er god for dig, men det med at komme op af sofaen og afsted en tur i skoven orker du ikke lige at gå alene afsted og det er kedeligt!! Men det behøver ikke at være kedeligt at lære at blive mere nærværende med naturen. 


Med øvelser i haveterapi vil du opleve og mærke hurtig du kommer ned i gear og lægger alle daglige opgaver og tanker fra dig hvordan du lære at skabe mere nærvær til dig selv, til naturen og med andre mennesker i dit liv. Metoden er kendt og bruges til at hjælpe mennesker der har brug for hjælp til at lære at genfinde ro i krop og hoved efter svære ting i livet, eks stress, depression, eller andre personlige forhold. En terapihave er stedet hvor du lærer at genskabe ro og balance i dit liv og være nærværende samtidigt.


Har du mod på at prøve at lære at være nærværende med åndedrætsmeditation og haveterapi!


Er du blevet nysgerrig på hvad jeg kan hjælpe dig med, så kig videre inde på min profil på gomentor. 


Jeg ønsker dig en dejlig tid med nærvær.

Læs mere om: Stress Sundhed

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.