er du klar til at holde sommerferie uden stress i kroppen?

Skrevet d. 2-7-2019 13:09:54 af Inge Pedersen - Psykoterapeut

Sommeren er ovre os og snart vrimler det med glade mennesker  alle vegne. En skøn tid hvor vi rigtig skal nyde det være at sammen med andre og glæde os over det skønne vejr og stresse af fra job og forpligtelser for en stund, og have oplevelser der ikke minder om arbejdslivet, skønt… smil.

Men!

Du kender måske det fra dit job eller i hjemmet, det er en masse arbejde der lige skal gøres før du endelig kan slappe af og kan gå på ferie. Der er lige en bunke mail, aftaler osv.. der skal laves for ellers ligger de  der bare når du kommer tilbage fra ferie… så arbejdsdagene bliver lige lidt længere for du kan jo slappe af når du får ferie tænker du.. så den sidste dag før ferie er forventningerne til ferie høje hos dig og nu skal du slappe af og nyde livet og ferien. Skønt.

Der er bare lige den hage at mens du har udtænkt den geniale plan og er klar til at gå på ferie, så er ”harddisken”, din hjerne ikke klar til at gå på ferie, den arbejder stadig videre med alle planer og gøre mål og er ikke gået ned i gear. Og arbejder videre, det betyder at mange desværre kan opleve at de bliver syge når de nu endelig skal slappe af  får  de svært ved at kunne slappe af.  Men det er en helt naturlig reaktion for kroppen og hjerne skal have tid til at komme ned i gear for at være i stand til at kunne slappe af og  tage nye indtryk ind derfor oplever du måske  hvis du har 3 ugers ferie at den første uge går med at komme ned i gear mental og fysisk  og så de sidste 2 uger kan du får alvor nyde  ferien indtil   job/hverdagen kalder igen. Hvilket er ærgerlig tid at bruge på at sin kostbare ferie.

Jeg vil give dig 3 gode råd som du sikkert har hørt får, men måske ikke lige har fået gjort noget ved sidste sommerferie, så kan du gøre det nu og sikre at du kommer godt i gang med din ferie både mentalt og fysisk.

 

1.       Start i god før din ferie med at få mails og andre opgaver på kontoret eller i hjemmet ryddet af vejen. Det du kan og acceptere så at det du ikke kan nå må vente.

 

2.        Gå en kort tur i naturen hverdag ugen op til ferien  (gerne flere uger før) og få pulsen ned og tankerne på afstand, på den måde gør du kroppen og sind klar til at skulle geare ned og holde ferie.

 

3.       Hold ferie og undgå at skulle lave arbejde på din computer.

 

prøv disse 3. metoder og mærk på egen krop hvordan du kan starte din ferie med ro og glæde i den krop allerede fra den første uge og undgå at spilde din dyrbare ferie. Hvis du kun holder to ugers er metoden den samme. Hvis du oplever at det ikke er nok til at geare ned inden sommerferien. Så vil jeg meget gerne hjælpe dig.  Du kan booke en time´s haveterapi i smukke og dejlige omgivelser på landet og lære hvordan du effektivt og nemt kan lære at skabe den ro i krop og sjæl du behøver for at få en skøn og dejlig sommerferie.  Kig ind på min  side og læs mere om hvad jeg kan tilbyde dig. Ønsker en god dag.

 

 

 

 

Læs mere om: Stress

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.