Er du i venteposition til livet?

Skrevet d. 21-8-2019 12:35:29 af Lotte Kornum Aagaard - Psykoterapeut MPF, Mindfulness instruktør

Måske kender du fornemmelse af at vente på lykken, som du er sikker på findes et sted derude i fremtiden? Du venter på den næste ferie, et bedre arbejde, et bedre parforhold, at tjene flere penge osv. Du kan bruge et helt liv på at vente....

Jeg har selv været i venteposition en stor del af mit liv - jeg var sikker på, at hvis jeg (eller vi) boede dér, eller jeg havde dét job eller de venner, så ville mit liv blive perfekt! Men der manglede altid noget, når det så kom til stykket.....

Derfor gør det også ekstra stort indtryk på mig, når jeg (gen)læser Nuets Kraft af Eckhart Tolle - en af mine yndlingsbøger. Han skriver netop om at være i øjeblikket - ikke i fremtiden og ikke i fortiden. 

"At vente er en sindstilstand. Grundlæggende betyder den, at du ønsker fremtiden, ikke det nuværende. Du ønsker ikke det, du har, og du ønsker det, du ikke har. ...... Dette reducerer kraftigt din livskvalitet ved at få dig til at miste kontakten med det nuværende" (fra Nuets Kraft)

At have så travlt med at komme hen til fremtiden giver en uro og en følelse af stress - det tænker jeg de fleste af os kender til. En higen efter at komme hen til målet. 


Måske tænker vi - Hvordan er jeg nu lige havnet der (igen igen) - hvordan er jeg endt med udelukkende at tænke på det, der skal ske ude i fremtiden? Og hvordan kommer jeg væk fra denne tankestrøm?....
For mig (og for mange andre) er kontakten til kroppen et godt redskab til at komme tilstede i nuet, det kan være en mindfulness øvelse eller en simpel gåtur i skoven, hvor jeg f.eks. har fokus på mine fødder. Det giver mig ro og overblik og alt det tankemylder, jeg havde om hvad jeg skulle nå, falder til ro.

At være til stede i øjeblikket giver dig mulighed for at opleve og nyde de "små hverdagsglæder" - at se solen skinne efter en lang periode med gråvejr, at fornemme naturen, at tage imod et kærligt kram fra dine børn, mand eller ven. Stop op, træk vejret og udfør det, du er i gang med med fuld opmærksomhed - uanset om du står i opvasken, går en tur eller taler med én. 

Vil du gerne have flere redskaber til at være nærværende og tilstede i øjeblikket, så se hvad jeg tilbyder eller kontakt mig for en uforpligtende samtale.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.