Er du i det rette forhold?

Skrevet d. 17-9-2019 09:46:49 af Charlotta Holm - Psykoterapeut MPF, Coach, Stresscoach

Stiller du dig de samme spørgsmål om og om igen?

 

Har du det rette job? Er du i det rette forhold? Har du valgt den rette uddannelse? Det er naturligvis ikke noget galt med at tænke sig om en gang imellem. At have en konstruktiv og problemløsende tænkning, hvor man indenfor en rimelig periode finder en løsning eller et svar på sine spørgsmål. Det er jo det vi mennesker er så gode til. Vi kan reflektere over det som er sket. Vi kan tage læring af det og justere vores adfærd, sådan at vi ikke laver de samme fejl igen. Vi kan forholde os konstruktivt til problematikker og sikre vi løser dem så godt vi kan med de evner vi nu en gang har – indenfor en rimelig tidsperiode.

 

Men en gang imellem driller hjernen os lidt. De samme spørgsmål popper op i vores hoveden om og om igen. Vi bliver fangede af dem og begynder at gruble eller bekymre os om hvorvidt vi skal blive eller gå fra vores job, partner eller uddannelse. Tankerne synes mere at køre i ring og tage meget af både vores tid og fokus. Det værste er måske, at vi heller ikke virker til at finde hverken en løsning eller et svar på vores spørgsmål som vi nu bruger så meget tid på. 

 

Tanker kører i ring

 

Når tankerne kører i ring på den måde, bliver vi ikke specielt gode til at finde de svar vi søger eller de løsninger vi så gerne vil finde. Det kan gå hen og påvirke både dit energiniveau og humør negativt. Det hjælper heller ikke på at finde et afbalanceret svar på dine spørgsmål. 

 

Kom din overtænkning til livs

 

Når du overtænker på den her måde, vil dit sind være nærmest overbelastet af negative tanker. Du vil derfor have svært med at tænke konstruktivt og problemløsende. Det er ganske enkelt ikke plads til den type tænkning. Når vi har al vores opmærksomhed rettet mod u konstruktive negative tanker, kan vi ikke på samme tid have fokus på mere konstruktive tanker. For at du igen skal kunde forholde dig konstruktivt til dine spørgsmål, bliver vi nødt til at skrue ned for den tid du bruger på dine negative tanker. Det er lige præcis det vi gør i min klinik. Vi øver os i at forholde os på en anden måde til vores spørgsmål som popper op i vores sind. Vi lærer os at se dem lidt på afstand, og håndtere dem på en helt anden måde. Det vil sætte dig i stand til at selv vælge  hvilken type tænkning du vil bruge tid til. Det er lidt som at lære skrue op og ned for volume-knappen på din TV. Hvis du kan lide det du kigger på, kan du skrue op, hvis du ikke kan lide det du kigger på, kan du skrue ned. Det vil gøre dig mere fleksibel og øge dine muligheder for at løse det som skal løses mere effektivt og afbalanceret.

 

Kærlig hilsen

Charlotta

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.