Skoleopgaver og eksamener

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Skoleopgaver og eksamener stresser teenager, fordi hun sætter sig selv under et alvorligt pressSkoleafleveringer og eksamener kan være en kæmpe udfordring i teenagerens hverdag, og endda forårsage voldsom stress og bekymringer. Presset stiger år efter år, i takt med, at man kommer tættere og tættere mod enden ligesom mange føler overvældelsen ved, at alting afhænger af den næsten aflevering, og det er måske ikke så mærkeligt at flere og flere teenagere viser tegn på, at være under et voldsomt følelsesmæssigt og mentalt press. Uden hjælp og vejledning, bliver det for meget for mange teenagere, og de får lyst til at give op, og smide deres karakterer og - i nogle tilfælde – deres fremtid i skraldespanden.

Udfordringer for teenagere

De er vigtigt for familier der har teenagere, at man husker at stress ikke bare er noget man kan vælge fra. Gymnasiet er i forvejen en enormt stressende faktor, hvor børnene også skal forholde sig til gruppepres, vildfarende hormoner og risikoen for, at man skal træffe store beslutninger før man føler man er klar til det. Dertil skal lægges det enorme forventningspres til ens faglige præstationer, og så er det pludselig ikke så mærkeligt, at det kan være en overvældende periode. En sådan stress kan have en isolerende effekt, og få teenagere til at føle, at deres familie ikke rigtig forstår deres problemer – heller ikke selvom de har været igennem det samme som unge. Denne stress kan nemt påvirke ens resultater i skolen, deres forhold og sociale liv. Og når sådan stress spiller en så stor rolle i ens live, uden at man får bearbejdet det, kan det gøre en deprimeret, forårsage hoved- og mavepine eller endda søvnbesvær.

  • Ængstelighed relateret til skolearbejde og en forværrelse af denne tilstand i forbindelse med eksamener og afleveringer
  • Hyppig hoved- og mavepine
  • Søvnbesvær
  • Manglende vilje til at gå i skole
 

Håndtering af stress

Mange voksne glemmer at værktøjerne til håndtering er stress ikke er nogle man er født med – det er nogle man lærer. Hvis ikke ens barn er udrustet til at håndtere det pres man udsættes for i gymnasiet, kan det blive svært for dem på længere sigt, at udvikle deres egne værktøjer til håndtering af stress. Her hos GoMentor.dk, opfordrer vi forældre til at sikre sig, at deres børn spiser sundt, undgår koffein og får tilstrækkeligt med søvn. Fysisk træning kan også afhjælpe symptomer på stress.

Hvordan man kan få hjælp

Her hos GoMentor.dk har vi tilknyttet en række specialister, der kender til stress, og ved at det ikke er for sjov. Med deres hjælp, og de værktøjer du kan finde online her på siden, kan man lære at blive bedre til at håndtere stress, også i forbindelse med skoleafleveringer og eksamen. Nogle værktøjer, så som planlægning af aktiviteter er nemme at lære. Me derudover kan man også med den rette vejledning lære, at tage kontrol over dit liv, selv når det synes uoverskueligt.

Få hjælp til skoleopgaver og eksamener

Sanne Kirstine  Holm Bettina Østrand Michelle Poulsen Rikke Rask Møller
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.