Det modsatte køn

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Det modsatte køn er illustreret i form af kønssymboler, som er sammensat på forskellige måderI takt med at dit teenagebarn kommer igennem moradset af hormonelle forandringer der følger i puberteten, kan de let opleve at blive usikre i forhold til det modsatte køn. Denne usikkerhed kan føre til en række sociale undvigelser og optrædener, der kan være overvældende for mange forældre at skulle håndtere på egen hånd. Det er vigtigt at dit teenagebarn også er trygt i selskab med det modsatte køn. Når dit barn er selvsikkert i en sådan sammenhæng, kan det føre til bedre valg med hensyn til parforhold og livet i det hele taget. For at skubbe tingene i den rigtige retning, kan man få online terapi og rådgivning via GoMentor.dk, så man kan hjælpe teenagere til at blive bedre til at have sunde og raske forhold.

Hvordan dit teenagebarn har det

Forholdet til det modsatte køn er ofte meget forvirrende for teenagere. Rent biologisk er de voksne, men i sindet er de endnu ikke modne nok til at være voksne, eller til at håndtere voksne problematikker. Denne forvirring kan føre til nogle ugennemtænkte beslutninger i forhold til parforhold, og medføre uønskede situationer, eksempelvis sex inden man egentlig er klar til det. Med konsekvenserne af ubeskyttet sex i mente, eksempelvis graviditet eller kønssygdomme, kan dette være et ganske alvorligt forhold. Mange teenagere kommer til at lytte til deres krop i stedet for deres følelser, fordi de er usikre på sig selv. Gruppepres kan også være i en faktor i teenageres seksuelle ageren. I hvert fald vil dit barn være mere tilbøjelig til at date og dyrke sex, hvis vennerne gør det.

  • Humørsvingninger
  • Usikkerhed
  • Rebelsk adfærd
  • Nysgerrighed omkring sex
  • Let overforbrug af alkohol
 

Hvordan du kan hjælpe dit teenagebarn

Forældrenes vigtigste redskab er åben kommunikation. Hvis du opmuntrer dit barn til, at udtrykke sig i det hele taget, vil det øge deres evne til også at udtrykke sig overfor det modsatte køn. Og lad være med at blive forlegen, hvis dit teenagebarn spørger ind til sex. Udstyr dem med den fornødne viden, der gør dem i stand til at træffe en beslutning der er rigtig for dem, upåagtet pres udefra. Man bør ikke være overdrevent striks i forhold til sine børns forhold til det modsatte køn, da dette kan medføre rebelsk adfærd. Man kan dog, hvis man synes det hele er lidt overvældende, også få hjælp. 

Du kan få hjælp

Gennem GoMentor.dk kan du og dit teenagebarn finde de redskaber, der kan få dem igennem denne besværlige transition fra barn til voksen. Vores tilknyttede rådgivere, psykologer, terapeuter og coaches, som er uddannede i at arbejde med forældre og børn, så dine behov kan opfyldes bedst muligt.

Det modsatte køn

Glennie Grønne Rikke Rask Møller Bettina Østrand Sanne Kirstine  Holm
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.