Hvad er den mest effektive rygestopmetode?

Skrevet d. 28-2-2022 13:43:18 af Jimmy Hansen - Traumeterapeut, Sexolog, Psykoterapeut, Kropsterapeut

Det er gruppeforløb med professionel rygestopvejledning og brug af rygestopmedicin.


Bum.


Dette er hardcore stats fra Danmarks Statistik, så ingen flagrende emotioner her. Det betyder dog ikke, at det ikke kan være fint at kaste sig over alt muligt andet, såsom hypnose, zoneterapeutisk rygestop og akupunktur. Eller kolde tyrkere. Vi er så forskellige os mennesker, at der heldigvis er noget for enhver smag.


Alligevel vil jeg godt fremføre det synspunkt, at et rygestop indeholder mange hensyn. At det ikke kun handler om at slippe smøgerne eller ej. Jo, selvfølgelig er det det vigtigste, men der er så mange andre omstændigheder, der taler med store bogstaver lang tid efter et rygestop, at der er STOR sandsynlighed for tilbagefald, hvis ikke disse forhold adresseres. Og bliver gjort på en måde, så der bliver taget hensyn til lige præcis DIN VIRKELIGHED. Altså det individuelle hensyn.

Og disse omstændigheder, det er nødvendigt at have med i sit udsyn, er: vaner følelsesmæssige strukturer og håndteringer af disse psykiske forsvar vores biokemi som kan spille os alle mulige puds og alt muligt andet

Ved et professionelt gruppeforløb kommer man omkring så vidt forskellige emner som vægt (og hvad der er reel vægtforøgelse, og hvad der er ”selvforskyldt”), følelser og tilladelser, selvværd, selvtillid, styrkende ernæring, vane-aflægning, spejlinger hos hinanden og masser af humor.


Og ja, jeg udbyder selv disse kurser, hvilket er online og koster penge, men der er masser af fine og gratis gruppeforløb rundt omkring i de danske kommuner, som også klart kan anbefales. Hvis du vil med på mit næste gruppeforløb i rygestop, ernæring og selvudvikling, så skriv mig en besked.

Læs mere om: Sundhed Rygestop

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.