Mit barn har angst

Skrevet d. 8-7-2020 14:18:34 af Betina Buono - Psykoterapeut, Stresscoach

Flere og flere børn får angst eller angstlignende symptomer. Forældre er frustrerede og kede af det og ved ikke hvordan de hjælper deres barn bedst

Her på klinikken, Psykoterapeuterne arbejder vi med Metakognitiv terapi. 

Når vi får børn ind hos psykoterapeuterne, tager vi udgangspunkt i det enkelte barn og deres forståelsesniveau. Metakognitiv terapi med børn er meget effektivt. det er redskabs baseret og barnet og forældre får små hjemmeopgaver og efterfølgende belønning

Metakognitiv terapi lærer vi om at vi godt kan have kontrol over vores angste tanker og vi kan styre hvordan vi vil have det. Barnet lærer hurtigt at få kontrol. 

ligesom et sushibånd, vi kan ikke styre hvilke retter der kommer på båndet, men vi styrer selv hvilke vi vil spise og vi spiser sjældent dem vi ikke kan lide... ihvertfald ikke mere end en gang :-) sådan er det også med vores tanker, vi bestemmer ikke hvilke tanker der popper op i vores hoved, men vi bestemmer hvilke vi vil tage os af, og hvis vi tager os af de dårlige, ja så får vi det skidt, lidt ligesom hvis vi spiser for meget af den sushi vi ikke kan lide.

Det er i korte træk hvad metakognitiv terapi går ud på og som vi praktiserer hos os i klinikken, psykoterapeuterne

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.