Hvordan man overlever en hjertesorg: Tips til at klare sig efter et brud

Skrevet d. 5-6-2022 22:37:56 af Michael Fray - Sexolog, Parterapeut

Ingen forventer nogensinde at gå igennem en kærestesorg, og alligevel ender de fleste med at prøve det. Det kommer som et chok og giver os en følelse af at være fortabt, alene og bange. Hvis du går igennem en hjertesorg lige nu, skal du vide, at du ikke er alene. Millioner af mennesker over hele verden har været igennem et brud der har givet sorg i hjertet. Her er nogle tips til at klare sig efter et brud:
  • Tal med nogen, der forstår: Det er vigtigt at have nogen at tale med, som forstår, hvad du går igennem. Tal med en ven, et familiemedlem eller en terapeut om dine følelser.
  • Ophob ikke dine følelser: Hvis du undertrykker og holder dine følelser inde, vil de kun komme ud på en negativ måde. Find sunde udveje, som f.eks. at skrive i en dagbog, tale med venner eller gå en tur.
  • Fokuser på at tage vare på dig selv: Når du går igennem en hjertesorg, er det let at glemme at tage sig af dig selv. Sørg for at spise sundt, få nok søvn og motion og tilbringe tid sammen med mennesker, der støtter dig.
  • Giv tid til at sørge: Det er vigtigt at give dig selv tid til at sørge. Forsøg ikke at komme for hurtigt videre. Giv dig selv et par måneder, eller endda et år, til at bearbejde dine følelser.
  • Find en hobby eller en aktivitet, der gør dig glad: Når du går igennem en hård tid, er det vigtigt at finde ting der gør dig glad. Uanset om det er at male, vandre, cykle eller læse, så find noget, der bringer dig glæde, og bliv ved med det.


Hjertesorg er aldrig let, men ved at følge disse tips kommer du igennem denne svære tid. Husk, at du ikke er alene. Millioner af mennesker har været igennem det samme og er kommet stærkere ud af det på den anden side. Det vil du også gøre med tiden.


Hvis du eller en du kender går igennem en hjertesorg, så søg hjælp. Der er mange ressourcer til rådighed til at støtte dig gennem denne svære tid, og jeg er altid klar på en varm og støttende samtale i min klinik.

Læs mere om: Kærestesorger

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.