Hvordan finder jeg balancen igen?

Skrevet d. 10-9-2019 08:40:28 af Lotte Kornum Aagaard - Psykoterapeut MPF, Mindfulness instruktør

Når der sker uforudsete ting i vores liv, kan vi komme ud af balance. Vi mister kontakten til vores følelser og behov. Det kan være generel travlhed på jobbet, der gør, at vi ikke kan følge med, eller at vi mister vores job, bliver skilt eller mister en af vore kære pga. dødsfald.

Når vi kommer i ubalance, så kan det for nogle mærkes som en fysisk ubalance - noget er galt. Livet kører forbi os, uden at vi rigtig selv er med. Vi får måske sagt og gjort nogle ting, som vi egentlig inderst inde ikke mener eller har lyst til. Vi får sagt 'ja' til noget, vi ikke har brug for og 'nej' til noget, vi har brug for. 

Da jeg selv stod midt i en skilsmisse i 2014 var jeg udelukkende oppe i mit hoved. Jeg tænkte på, hvad jeg havde gjort forkert i fortiden i det ægteskab, der nu var på vej ud, og hvad jeg kunne gøre bedre i fremtiden, for at "han" måske kom tilbage.

Jeg var så meget ude af kontakt med mig selv, at jeg udelukkende fokuserede på alle de ting som jeg - oppe i mit hoved - havde gjort forkert. Jeg så ikke, at vi faktisk havde været to om, at det ikke fungerede, og at min daværende mand også havde en stor del af skylden. Jeg var blevet mine tanker - alt det, der skete oppe i mit hoved var sandt! 

​Først da jeg gav mig selv ro i hovedet, begyndte jeg at genfinde balancen og kunne se tingene i et meget klarere lys. Pludselig kunne jeg se, at jeg faktisk havde gjort alt, hvad jeg overhovedet kunne for at få det til at fungere. Jeg kunne mærke vreden og sorgen, som jeg ellers havde gemt langt væk, for det skulle jo bare fungere.....

For mig var det det forskellige øvelser indenfor mindfulness, der gav mig den ro, der skulle til for at jeg kunne slippe i tankerne og bare være den jeg var!

Når vi flytter fokus væk fra tankerne og i stedet f.eks. har opmærksomheden på vores åndedræt og den fysiske fornemmelse af det, så sætter vi den konstante tankestrøm, som mange af os kæmper med i det daglige, på standby.

Vi kommer hjem til os selv og mærker, at vi er den, vi er - og at vi ikke er vores tanker! Vi bliver i stand til at se tingene i et klarere lys og kan mærke vores dybe behov og følelser - og ikke mindst kan vi give udtryk for vores behov, så de faktisk er et udtryk for, hvem vi er. 

Kan du genkende noget af ovenstående? - og har du lyst til at finde din balance i livet igen?

Se hvad jeg tilbyder under min profil - og find det, der passer dig bedst

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.