Har du overvejet dit tilknytningsmønstre? del. 1 (Tilknytning hos børn og voksne)

Skrevet d. 18-2-2019 09:41:40 af Peter Scheining - Mentaltræner, Coach, Psykoterapeut, Stresscoach, Familieterapeut/-rådgiver, Parterapeut, Traumeterapeut

En nær og stabil relation til andre er afgørende vigtig for os mennesker, særligt under opvæksten. Vi har i mange år har brug for nogen, som kan sørge for, at vores fysiske og emotionelle behov bliver opfyldt – og hvordan disse behov bliver mødt, har stor betydning for, hvordan vi senere i livet formår at danne relationer, f.eks. i et voksent parforhold.


Det er særligt relationen til den primære omsorgsgiver, der er afgørende for vores relationer i det voksne liv. For de fleste er det moren, der er hovedpersonen i de første år, og den primære omsorgsgiver vil derfor for nemheds skyld i det følgende blive kaldt moren, selvom det også kan være faren.


Man skelner mellem tre forskellige såkaldte tilknytningsmønstre eller tilknytningsstile hos spædbørn:


1)      Tryg tilknytning

2)      Utryg undgående/afvisende tilknytning

3)      Utryg ambivalent/overinvolveret tilknytningI de kommende blogindlæg vil jeg komme ind på hver af de 3 tilknytningsmønstre.


Læs mere om: Kærlighedsmønstre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere