Dyrk Lykken

Skrevet d. 21-1-2019 12:04:21 af Peter Scheining - Mentaltræner, Coach, Psykoterapeut, Stresscoach, Familieterapeut/-rådgiver, Parterapeut, Traumeterapeut

Vi bestemmer ikke selv, hvad der sker for os her i livet. 

Tilværelsen er fyldt med overraskende og uforudsigelige hændelser, både lykkelige og ulykkelige.
Men vi bestemmer selv, hvordan vi håndterer de ting, der sker for os.
Svælger vi i ulykken, eller prøver vi at se det fra den lyse side og komme videre?

 

Lykken er derfor ikke en ting, der sker af sig selv. Lykken er noget der skal tilvælges og dyrkes, hvis det skal vare ved.

 

Når du står ved en skillevej

For nogen virker det måske lidt nemmere sagt end gjort, det der med at tilvælge lykken, faktisk kan det ligefrem være kontraintuitivt. Når man har kærestesorger, er det f.eks. naturligt for de fleste at sætte triste kærlighedssange eller tårefremkaldende romantiske film på, man opsøger og dyrker smerten. 

Det er ikke engang sikkert, at det er noget man gør bevidst, men alligevel er det noget, vi selv vælger og dermed også selv styrer.

 

Når du bliver udsat for en ulykkelig hændelse, kan du se det som om du står ved en skillevej. 

Du har måske ikke selv valgt, at vejen bliver splittet nu, men du kan selv vælge, hvilken vej du går. 

Eller sagt mere direkte: vi kan ikke selv styre, hvad der sker med og imod os – men vi kan styre hvordan vi vælger at tænke om det og handle omkring det.

 

Når livet ikke lige går din vej eller du føler dig ulykkelig, kan du vælge at tænke ”Er dette min undergang?” eller du kan vælge at tænke ”Er dette en ny start, en ny mulighed?”.

 

På den måde bliver dit liv ikke formet af hændelserne i det, men af hvordan du reagerer på de hændelser, hvilken betydning du selv tillægger de situationer, du møder.

 

Du tænker måske ”det er sagt lettere sagt end gjort”, men jo mere du fokuserer på at have et positivt mindset, jo lettere bliver det, og jo flere lykkelige tanker du tænker, jo lykkeligere bliver du.

 

 

Jeg hjælper dig gerne med strategier og værktøjer så du bliver verdensmester til at dyrke lykken.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.