At acceptere ting, der er svære og som man ikke kan ændre

Skrevet d. 4-12-2019 12:00:01 af Birgitte Behrendt Kutter - Coach, Stresscoach

Igennem livet kan vi ikke undgå at stå i situationer, som er svære og som vi har svært ved at acceptere. Det kan være noget som er kommet ude fra eller som vi selv har forårsaget. Vi grubler over situationen og bliver frustrerede over, at den ikke uden videre forandrer sig. Noget kan man ændre, andet bliver man nødt til at acceptere.


Hvis du befinder dig i en sådan situation lige nu, så stop op og fokuser på din krop og hvor du er lige nu. Mærk øjeblikket i kroppen. Tankerne kan løbe af med en og gøre det hele meget værre. Når vi har modstand på noget, som vi helt rationelt set ikke kan ændre, føles situationen endnu værre. 


Skriv dine tanker ned, tal med andre om hvad du går igennem og skru op for selvomsorgen. Det er særlig vigtigt lige nu, at passe ekstra godt på dig selv - spise god mad, få frisk luft og nok søvn. På den måde arbejder du dig igennem det svære - ikke ved at blive selvdestruktiv og kæmpe imod noget, hvor kampen alligevel ikke kan vindes.


Og husk, at den nuværende situation ikke varer ved - alt forandrer sig. Både inde i dig og i verden omkring dig. 


Læs mere om: Sorg og tab Stress

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.