Kønsidentitet

KønsidentitetFor mange mennesker er en kønsidentitetsforstyrrelse noget, der kan forårsage andre problemer i tilværelsen. En kønsidentitetsforstyrrelse er en ekstrem konflikt mellem en persons faktiske køn og det modsatte, hvilket vedkommende ville ønske eller insisterer på, at de tilhører. Dette kan komme forskelligt til udtryk hos forskellige mennesker. Hvis tegn på en kønsidentitetsforstyrrelse viser sig, er det anbefalet at få behandling for bedre at kunne imødekomme det, der følger med forstyrrelsen. Det, at have en smule mere viden om årsager og symptomer på forstyrrelsen, vil kunne hjælpe til at træffe en beslutning om, hvorvidt behandling er nødvendig. Nogle personer er altid en smule nysgerrige omkring sin egen seksualitet, men når det har en negativ betydning for vedkommendes liv, kan det være et tegn på et større problem.

Årsager til kønsidentitetsforstyrrelse

De konkrete årsager til forstyrrelsen er endnu ikke kendte, men man mener, at disse er forbundet til hormoner, gener og en række miljømæssige aspekter, såsom ens opdragelse som barn. Hvad enten årsagen er, kan det føre til lavt selvværd, hvilket endvidere kan føre til problemer med angst eller endda depression. Selvom det er svært at fastsætte den præcise årsag, er der adskillige symptomer, som kan være tegn på, at der er et problem.

 

 

Symptomer på kønsidentitetsforstyrrelse

Drenge, der ønsker at være piger, eller piger, der ønsker at være drenge, lider muligvis af en kønsidentitetsforstyrrelse. Der er dog også andre tegn, som kan være til stede. For eksempel er der mange børn, som gennemlever eksperimentielle perioder, hvor de forestiller sig at være det modsatte køn. For nogle er disse dog konstante og bliver lidenskabeligt forsvaret, når andre stiller spørgsmålstegn herved. At klæde sig som og associere sig med stereotyper fra det modsatte køn, er andre symptomer på forstyrrelsen. Dette er især sandt, hvis en person væmmes ved sine egne kønsdele. Hvis dette lades ubehandlet, kan kønsidentitetsforstyrrelsen føre til en række mere alvorlige problemer i en persons liv og yderligere tvivl omkring seksuel orientering og kønsroller.

Hyppige symptomer på, at du har en kønsidentitetsforstyrrelse:

  • Væmmelse ved egne kønsdele
  • At klæde sig som det modsatte køn (cross-dressing)
  • Depression
  • Tilbagetrækning fra social interaktion
  • Tro på, at ens køn vil skifte
  • Et ønske om at skifte køn

Få hjælp til din kønsidentitetsforstyrrelse

Hos GoMentor ved vi, at det er et meget personligt og privat område, når man taler om køn og identitet. Derfor tilbyder flere af vores mentorer online terapi for at hjælpe dig med din kønsidentitetsforstyrrelse via GoMentor.dk. På den måde kan du få hjælp til at håndtere alle de spørgsmål, der følger med forstyrrelsen, hvor og når det passer dig. At få korrekt information og vejledning er vigtigt på alle trin i håndteringen af kønsidentitetsforstyrrelser. Det er her, vores tilknyttede psykologer og terapeuter kommer ind i billedet, da de står klar til at tilbyde den støtte og vejledning, der er behøvet gennem terapi og rådgivning. Har du lyst til at mødes personligt med din psykolog eller terapeut, er dette selvfølgelig også en mulighed for dig.

Har du en kønsidentitetsforstyrrelse?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Jesper Sloth Kirsten Lysgaard Pedersen Pernille Louise Salling Dorte Elmbæk
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til kønsidentitet

Har du en kønsidentitetsforstyrrelse?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Jesper Sloth Kirsten Lysgaard Pedersen Pernille Louise Salling Dorte Elmbæk
Lige nu: Spar 37% på online terapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.