Tvangsmotionerer du?

Skrevet d. 10-8-2018 20:56:16 af Malene Louise Aagaard - Metakognitiv terapeut, Stressterapeut, Stresscoach, Supervisor

Hvornår trænede du sidst af ren og skær lyst, fremfor af sundhedsmæssige eller udseendsmæssige årsager?

Fitnesscentrene og løbestierne boomer med mennesker for tiden. For de skal i form. Sommerform. Med andre ord; smide lidt fedt, strammes op og blive mere tonede at se på, inden de skal i badetøjet.

Men hvorfor egentlig? Hvem har bestemt, at vi skal se anderledes ud pga en årstid? – udover diverse medier og magasiner?

Jeg får tit spørgsmålet om jeg da ikke også  træner fordi jeg vil se ud på en bestemt måde. Og jo det gjorde jeg. Men ikke længere. Fordi tvangs motion gjorde mig ikke lykkeligere eller gladere for min krop.

Så i stedet for at hoppe med på den her samvittigheds bølge af tvangsmotion og kulhydrathysteri, synes jeg du skal spørge dig selv: hvilken type bevægelse kan jeg gode lide? Hvad giver dig en god følelse i krpppen som samtidigt er sjovt? Om det er gåture med en veninde, løbeturen i skoven med hunden, zumba, styrketræning eller dans lørdag aften, så giver det noget.

– der er så meget vi skal. Løbeturen mandag morgen kl.6 behøver ikke være en af dem..

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.