Taler du pænt til dig selv?

Skrevet d. 17-3-2022 10:53:06 af Elisabet Lykke Westen - Selvværdscoach, ID Life coach, Business coach

Kender du det når du har dummet dig og sagt noget forkert og føler dig kikset?


Måske kender du også til at føle, at andre ikke kan lide dig? 


Mange kvinder går rundt med en grundfølelse af, at de ikke er gode nok. 


Selvom mange har det sådan, er det ofte noget vi ikke taler om. Det kan være skamfuldt at dele tanker om, at man ser ned på sig selv og føler sig dum eller ubrugelig. 


Det er naturligvis forståeligt, at sådan et emne er svær at dele. Jeg møder ofte kvinder i mine sessioner der fortæller, at de har haft det svært længe, men ikke turdet sige det til nogen. Ofte letter det, bare at få fortalt om det til et andet menneske. 


Men der er også nogle ting du selv kan arbejde med, hvis du har mere mod på det. 


Fx. Næste gang tanken om, at du er en klovn fordi du har dummet dig dukker op - så overvej hvad du ville sige til din veninde, hvis hun fortalte dig, at hun følte sig som en klovn? Du ville nok ikke give hende ret vel? 


Måske ville du nærmere sige noget i retning af: “Du er alt for hård ved dig selv kære du. Pyt med at du har dummet dig, det gør alle mennesker ind i mellem. Jeg synes du er en skøn kvinde/veninde alligevel! Det viser også bare at du er menneskelig, når du laver fejl - det er ikke forkert!”


Kan du mærke at de ord varmer langt mere end de andre som var nedbrydende? 


Når du føler at du bare ikke er god nok, så prøv at spørge dig selv: “Hvordan vil jeg hellere tænke om mig selv - hvis jeg skal  prøve at være lidt selv-omsorgsfuld? 


Måske noget a la: “Det er jo ikke sandt, at jeg ikke er god nok. Det er mine følelser der spiller mig er pus. Sandheden er, at jeg er skøn og også ligeså meget værd som andre. Jeg er IKKE mine følelser.” 


Vores hjerne har det med at tro på de ord vi fylder den med - så når du vælger at tale positivt pg selvomsorgsfuldt - så vil den ofte også lytte på det.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.