Tag føringen i dit eget liv og blive herre i eget hus

Skrevet d. 13-8-2019 11:46:16 af Marie Hyltén-Cavallius - Coach, Stresscoach, Mentaltræner, Mentor, Stressterapeut, Terapeut, Business coach, MBSR mindfulness instruktør, Metakognitiv terapeut

Når vi har ferie, tænker vi ofte over, hvad vi kan gøre for at undgå en stresset hverdag. Vi funderer over, hvordan vi kan undgå det berømte hamsterhjul, når ungerne igen er sendt i daginstitution eller skole og de voksne er tilbage på arbejdet. Desværre sker det bare ofte, at arbejdsdagen hurtigt overhaler os indenom og pludselig er vi mentalt samme sted, som vi var før sommerferien. Lige der, hvor det hele kun… med nød og næppe hænger sammen i en tråd, der er tynd som spindelvæv! Der hvor vi stæser afsted for at aflevere unger, møder ind på kontoret og allerede fra morgenstunden har mistet overblikket. Der hvor de lange møder begynder at snøre sig sammen i halsen og bliver til en tilstand af sitrende uro og indre rastløshed…


Jeg har selv været der og min strategi for at løse det var i mange år at lave en laaaang liste med input til, hvad jeg kunne gøre for at undgå at trampe så hårdt i hamsterhjulet. Men, hjalp det? Nej ikke en pind, for jeg opdagede, at jeg i min strategi heletiden var to skridt bagud. En eller anden havde i farten fortalt mig, at jeg skulle lære at sige pyt og tage det hele mindre alvorligt, så det stod på min liste… men jeg anede vitterligt ikke, hvordan jeg skulle gribe det an… i min verden fandtes der på det tidspunkt ikke skyggen af et pyt og i virkeligheden blev sommerferiens liste blot endnu en to do liste på min to do liste…


Jeg fandt ud af, at forandringen skulle komme fra mig selv og at jeg var nødt til at få hjælp i form af redskaber til at håndtere en stressfuld hverdag og alle de bekymringer og svære tanker der fulgte med. Jeg følte mig mør som en karklud, men vidste inderst inde godt, at jeg havde ressourcerne til at skabe forandringen selv. Dog vidste jeg også, at det var afgørende at få professionel hjælp til at
mobilisere mine ressourcer og sætte hjul på transformationen.


I dag er jeg ikke et sekund i tvivl om, at vi alle kan lære at tage føringen i vores eget liv og
blive herre i eget hus, når det gælder evnen til at håndtere en presset hverdag og skabe rammerne for et langtidsholdbart arbejdsliv. Men vi lykkes sjældent med at tage rejsen alene, fordi motivationen til at skabe forandring ikke nødvendigvis skaber forandringer af sig selv. Nogen må plante de frø der skal til. Sagen er, at de fleste mennesker i dag i bakser med at få enderne til at mødes i et informationssamfund, som ikke umiddelbart harmonerer med den stenalderhjerne, vi alle sammen render rundt med. Derfor må vi indimellem række ud og få hjælp til at finde ro og stå stærkt og nærværende i os selv, selvom omgivelserne har fart på.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.