Intimitet & nærvær.

Skrevet d. 22-11-2017 11:43:23 af Vibeke Colstrup - Psykoterapeut, Sexolog, Parterapeut, Gestaltterapeut

Seksualiteten er en vigtig faktor for mange par. Det bliver "limen" i forholdet, fordi det er her at vi bekræftes fysisk og uden så mange ord. Det rummer en umiddelbarhed som vi har med som noget grundlæggende.
Seksualitet er et bredt begreb, fordi det er ikke kun "sex sex", men også berøring, nærhed, nærvær, intimitet og hud mod hud. Berøring kan være uden på tøjet. På områder på kroppen som ikke er kønsorganer eller bryster. Hele kroppen er en erogen zone. Det kan være let berøring eller en fast berøring, måske et "blive holdt fast".

Nærheden kan være i et øjeblik hvor man som par er mentalt nære og har opmærksomhed rettet på hinanden og intet andet. Det at blive set af den anden kan rumme stor intimitet.
Øjenkontakt kan for en del opleves som meget intimt, fordi der bliver du virkelig set på og af din partner.

Hvis i mangler intimitet i jeres parforhold kan en øvelse for jer være at sætte jer overfor hinanden med passende afstand i mellem jer.

Øvelse:
Mærk efter om det er for tæt på den anden eller for langt væk, og indret jer efter hinandens ønsker. Sæt et ur til 10-15 minutter og læn jer godt tilbage i stolen, mens i placer fødderne godt i gulvet. I skal kunne mærke gulvet tydeligt under fødderne, og læn ryggen godt tilbage mod ryglænet således at du kan mærke støtten. Træk vejret roligt og se din partner i øjnene. Fokuser på din vejrtrækning og at du mærker gulvet tydeligt under dine fødder.
Vær i øjeblikket sammen med din partner, og lad eventuelle tanker kommer og flyde videre.

Når tiden er gået mærk da efter hvordan det føles i din krop, og giv dig tid til at registre hvordan det var at være nærværende. Del det med hinanden uden at tolke på hinandens udsagn, bare lige som det er for jer hver.Læs mere om: Køn og seksualitet

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.