Har du nogensinde lagt mærke til?

Skrevet d. 8-9-2020 09:49:52 af Christin Walter - Coach, Mentor, Parterapeut, Stressterapeut, Søvnterapeut, Stresscoach, Sexolog, Familieterapeut/-rådgiver, Bio-neurofeedback behandler

Har du nogensinde lagt mærke til, hvor mange gange om dagen du siger ordet "undskyld" næsten som et automatisk svar?


Og vidste du, at det at sige disse ord for ofte faktisk kan have en negativ indvirkning på dig og dit liv? Selvfølgelig er der intet galt med at undskylde, når du har rodet dig ud i noget og når det bruges lovligt til at anerkende en fejl ... dette kan faktisk være meget ydmygende og nødvendigt. Men hvis du siger "undskyld" for meget, kan det også ses som et tegn på svaghed eller lav selvtillid.

Hvis du frygter, at du muligvis bruger dette ord mere, end du burde, kan du følge disse 5 enkle trin for at finde ud af, hvordan du holder op med at undskylde for meget!


Trin 1.

Lyt til dig selv Siger du ”undskyld” fordi du begik en ægte fejl og virkelig beklager dine handlinger? Eller er det fordi du føler dig skræmt og bange for, at folk ikke kan lide dig eller acceptere dig og dine meninger? Brug et øjeblik til at reflektere over den virkelige grund til, at du bruger disse to ord. Forstå også, at du har ret til dine følelser, og at du er unik; hold op med at undskylde, hvem du er. Hvis du har lavet en fejl, kan du lære at tilgive dig selv. Tag det som en mulighed for at vokse og være stolt af dig selv for din styrke.

Trin 2.

Skift dit ordforråd Jeg bemærker, at mange mennesker (især kvinder) siger "undskyld", når de i virkeligheden vil sige "Undskyld mig!". Lyder det velkendt? Hvis det gør det, skal du starte med i dag tage den bevidste beslutning om at sige "Undskyld mig!" i stedet for at undskylde. Snart vil du opleve, hvordan du vil føle dig bedre tilpas med dig selv, ved bare at tilføje dette ene ord.

Trin 3.

Stil de rigtige spørgsmål Donna Flagg, forfatter af Surviving Dreaded Conversations, siger, at vi normalt lukker os selv ned, når vi undskylder i stedet for at stille et spørgsmål. Hun siger, at nogle af os gør dette for at beskytte vores egoer i frygt for, at vi blive (be)dømt for vores manglende viden. "Men du skal ikke undskylde, hvis du beder om hjælp eller afklaring," siger Flagg. "Alt hvad du behøver at sige er" Vil du venligst hjælpe mig med at forstå dette? "Eller" Kan du venligst forklare det lidt nærmere? " Hvis nogen dømmer dig for at bede om viden, indsigt; så tyder det mere på, at være en projektion af hans eller hendes egen usikkerhed, tilføjer Flagg.

Trin 4.

Lær det rigtige tidspunkt at sige undskyld Gem dine undskyldninger til, når du virkelig har gjort noget forkert - når du har skadet andres følelser, eller når du giver din medfølelse. Husk, at det ikke er menneskeligt muligt at behage alle hele tiden. Så start med høfligt at afvise anmodninger, som du ikke har tid til, eller som du ikke vil gøre. Prøv at undgå at slå ned på dig selv, da dette kan forårsage uønsket stress og angst.

Trin 5.

Gør dine undskyldninger til taknemmelighed Vidste du, at et "undskyld" kan være en "tak" i forklædning? Nå, dette er sandt, når en anden person, lad os sige, at din kollega eller partner, tager en pligt eller en opgave, som I begge normalt deler. Så i stedet for at undskylde for ikke at gøre det selv, skal du udtrykke, hvor taknemmelig du er for deres hjælp; dette får dem til at føle sig værdsatte i stedet for at få dem til at føle, at de er nødt til at berolige dig. Eller næste gang du har brug for at lufte eller dele dine følelser, kan du prøve at sige "Tak for at lytte til mig" i stedet for "Undskyld for min "udluftning"." At omdanne din undskyldning til taknemmelighed kan sprede mange ringe i vandet, især da det at være i taknemmelig åbner døre til mere overflod, succes, kærlighed og bedre helbred. Når du føler og udtrykker taknemmelighed over for dig selv og andre, vil dit humør og dine positive vibrationer stige, og stresset ved at behage andre vil forsvinde.


Med taknemmelighed Christin

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.