Forbruger du mere end du har råd til?

Skrevet d. 4-1-2021 13:50:12 af June Werenfeldt - Psykoterapeut, Parterapeut, Coach, Stresscoach

Det er som om, at vi sagtens kan forstå, at hvis pengekassen er tom, så kan vi ikke købe mere, medmindre vi låner penge et andet sted. Hvis vi ikke vil låne, venter vi med at forbruge, til der er penge i kassen igen. Hvis vi låner, er vi indforstået med, at det koster! – vi er helt på det rene med, at pengene skal betales tilbage og muligvis med renter.


Men når det gælder vores eget overskud og ressourcer, så har vi svært ved at erkende, når ‘ressource kassen’ er tom, nogen gange stopper vi ikke en gang op og tjekker efter, om der er flere ressourcer, vi bliver bare ved med at forbruge.


Men regningen kommer……og desværre opdager nogen det først, når det er kommet så vidt, at de er syge af stress.


Faktisk er vores krop og psyke meget samarbejdsvillig – den mobiliserer gerne nogle ekstra ressourcer, hvis der er brug for det…..og den gør det også gerne igen og igen. MEN hvis vi er en dårlig tilbagebetaler, bliver kassen (for vores egen skyld, fordi vores krop og psyke vil os det bedste) smækket i, med den besked: Hvis du ikke selv kan finde ud af, at betale tilbage i form af restitution og hvile, så tvinger jeg dig til det! BUM!!!


Vi kommer langt bare ved at tjekke jævnligt op på vores ressource niveau, og sørge for at restituere i samme mængde, som vi forbruger. Vores kroppe er geniale, og hjælper os med signaler, når vi forbruger mere end vi tilbagebetaler.


Spørg dig selv, om du får reageret på din krops signaler – om du får reageret, når din krop sender dig en ‘rykker’ for tilbagebetaling?


Lyt til din krop - og pas på dig selv.

- June Werenfeldt

Læs mere om: Stress Udbrændthed

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.