Find vejen til mere ro og mindre stress

Skrevet d. 12-8-2019 17:06:15 af Lotte Kornum Aagaard - Psykoterapeut MPF, Mindfulness instruktør

Flere og flere er påvirket af stress og har svært ved at overskue arbejdsliv og privatliv. 

Vi bliver stressede, når vi bliver overbelastede og vores ressourcer ikke rækker til de krav, vi bliver mødt med. Det sætter vores krop i alarmberedskab - vi er klar til kamp eller flugt. Hvis vi forbliver i den stressede tilstand i længere tid opbruges vores energi og vi føler os magtesløse og opgivende.  

Stress kan give anledning til tankemylder og negative tankemønstre, som kan være svære at komme ud af igen, fordi vi ikke har ressourcerne til det. Måske har vi svært ved at mærke vores krop eller trække vejret. Hvis de ydre påvirkninger i form af f.eks. et presset og stresset arbejdsmiljø ikke ændrer sig, kan det være svært at ændre på den stressede tilstand.

Når du er kommet i en tilstand af stress gælder det om at opbygge dine ressourcer igen, så du har noget at stå imod med. Det kan du blandt andet gøre ved at:

  • Få en kontakt til kroppen og lyt til hvad den fortæller dig. Bliv bevidst om dine tanker - er de negative, dømmende? Prøv at skubbe dine tanker væk og giv plads til fokus på fakta.
  • Giv plads til at bare at være - uden at skulle gøre eller præstere. Du behøver ikke præstere for at være ok og elsket.
  • Husk de små pauser i hverdagen, hvor du giver dig selv lov til at slappe af og bare være.
  • Lav afspændingsøvelser/meditation hver dag, så du får ro og hvile til din krop og dine tanker.
  • Brug naturen som beroligende middel - gå, løb eller cykel en tur. Brug dine sanser på at mærke duftene og lydene i naturen.
  • Hav tålmodighed - det kræver tid at komme tilbage i balance, når du først har været i en tilstand af underskud og overbelastning. Vær god og tålmodig med dig selv. 


Vil du have opbygget dine ressourcer igen til et liv i balance?? Kontakt mig for en uforpligtende snak!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.