Dejlige jul ... (men øv med alt den fedende mad)

Skrevet d. 4-12-2019 10:48:24 af Barbara Juen - Coach, Terapeut, Stresscoach

Julen er en dejlig tid, synes jeg, men jeg ved at ikke alle har det sådan. 

Nogle har dårlig samvittighed over maden, som fylder meget i denne tid med julefrokoster, familiesammenkomster, juleaften med fed mad, ...

Og det er ikke uden grund at fitness centrene bliver fyldt godt op fra nytår, hvor mange laver nytårsfortsæt: Nu skal jeg igang med at lave motion, nu skal jeg spise sundt, ....   Kender du dette fra dig selv og alle de andre år? Er det lykkedes dig at komme ind i en god vane? Eller bliver det endnu engang et tomt løfte til dig selv?

Et lille trick i forhold til mad kunne være at du ændrer dit mindste ved at du siger noget nyt til dig selv. Du plejer at sige:  "Jeg må ikke spise småkager, fordi de er usunde og gør mig tykke." Dette opfatter din hjerne som en sur pligt og et forbud og netop derfor vil den gøre modstand og du får spist alt for mange småkager og får dårlig samvittighed og måske også nogle flere kg på sidebenene. 

Hvad nu, hvis du stedet for sagde: "Jeg vil gerne spise tre småkager."? Din mentale modstand bliver mindre og du tillader dig at nyde tre småkager uden dårlig samvittighed. 

Jeg ønsker alle en dejlig december måned - og det er dit valg om at gøre det bedste ud af dit liv! Husk at du kun har dette ene liv og du har fortjent at være lykkelig. 

kh

Barbara 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.