4. dec. Ensomhed

Skrevet d. 4-12-2020 12:53:57 af Sasja Iza Christensen - Psykoterapeut, Kropspsykoterapeut, Traumeterapeut, Familieterapeut/-rådgiver

Det kan være ensomt at være alene, men det kan også være ensomt at være sammen.

Ensomheden kan blive særligt tydelig i julen, hvor fortællingen er, at vi er sammen med vores kære. Men hvis livet har slået krøller eller man selv har valgt at leve alene, kan denne tid være lidt udfordrende.

I et parforhold eller familie, hvor nærværet har fået trange vilkår, og samværet mest er fyldt af logistik og alt det, der ikke bliver mærket og sagt, kan ensomheden leve et usynligt men smertefuldt liv.

Vi kan prøve at bedøve følelsen ved at fylde os med ”smertestillende”, som alkohol, mad, netflix osv. Det holder ensomhedsfølelsen fra døren en kort stund, men den kommer måske tifold igen.

Vi kan prøve at fylde dagen og tomrummet med gøremål, og hvis det er noget vi faktisk holder meget af at gøre og som vi kan fordybe os i, kan det være en rigtig god strategi. Vi kan ”glemme” os selv på en måde, der giver mening og indhold i hverdagen.

Den bedste kur, er dog ofte den sværeste. Med hjertet i hånden at vove at række ud efter nogen.

Har du brug for at finde ud af hvordan du kan komme til at række ud igen, så er du velkommen til at kontakte mig.

Kærlig hilsen, Sasja

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.