1. dec. Julen og ritualer

Skrevet d. 1-12-2020 12:46:31 af Sasja Iza Christensen - Psykoterapeut, Kropspsykoterapeut, Traumeterapeut, Familieterapeut/-rådgiver

Julen er et ritual. Ritualer er tryghedsskabende. Vi ved hvad der skal ske, vi ved hvornår og hvordan. Og vi handler i håb om, at noget særligt skal ske. Uden at vi måske er klar over hvad vi håber på. Hvad håber du at juletiden vil skabe for dig?

Ritualer skaber ro i en foranderlig og uforudsigelig verden. Det holder orden på vores oplevelse af tid.

Gennem ritualer har vi mulighed for at forbinde os med noget, der er større end os selv. Til en tro eller spiritualitet, til dybe værdier, til andre mennesker, naturen eller til en oplevelse af mening med tilværelsen.

Den forbindelse hjælper ritualet med at minde os om, så vi kan fortsætte vores liv i større overensstemmelse, med det der er vigtigt for os. Måske kan det lade sig gøre for dig og mig, at se igennem det mere overfladiske og kommercielle lag af julen, og forbinde os med det, der er større end os selv? Og handle i retning af det særlige, vi håber der skal ske?

✨En Julekalender med input omkring temaer, der knytter sig til julen og til det at være et menneske. Er der et tema du kunne tænke dig at jeg tog op, så skriv endelig!✨

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.