Forebyg stress

Skrevet d. 23-11-2017 10:07:38 af Jette Asmussen - Stresscoach, Coach, Marte Meo terapeut

Jeg møder igen og igen mennesker, der er blevet sygemeldt med stress. Som ikke har fået den hjælp de skal have, førend de blev syge. Det har store omkostninger for alle, når den stressramte først er sygemeldt. Det er for det første dyrt for virksomheden, at mangle en medarbejder i flere måneder. Den største omkostning har den stressramte. Foruden at føle skyld og skam " over ikke at  kunne have klaret mosten " , er der også dårlig samvittighed over ikke at være til rådighed. 

Hvis den stressede fik hjælp længe før, kunne han / hun have undgået en sygemelding. Forebyggelse er vigtigt!!

Stress forsvinder kun, når årsagen til stress forsvinder. Hvis stressen er konstant, har den stressede brug for professionel hjælp til at komme ud af stressen. Derfor er stresscoaching et vigtigt redskab.

Du kan selv tage kontakt til en stress coach, men du kan også få din arbejdsgiver til at betale for et forløb. Det er billiger end omkostningerne ved en sygemelding.

Jeg har selv været sygemeldt med stress, så jeg ved hvordan det er, at være i det rum. Ville ønske, at jeg havde fået hjælp på et langt tidligere tidspunkt.Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.