Få hjælp til din stress.

Skrevet d. 30-10-2017 12:30:44 af Jette Asmussen - Stresscoach, Coach, Marte Meo terapeut

Få hjælp til stresshåndtering og stressforebyggelse.


Stress er kroppens naturlige respons på enhver udfordring eller belastning og

det behøver ikke at være farligt, så længe du kan gøre noget for at fjerne årsagen til din stress. Problemet opstår, når du ikke kan ændre på din situation, og det har stået på gennem længere tid og du ikke har kunnet restituere mentalt og fysisk, så bliver det den sundhedsskadelige stress.

Det er ikke sikkert, du mærker ændringerne i din krop, førend den larmer så meget, at du er tvunget til at stoppe op.

50% af al stress kommer via tankerne. Ubevidst fylder disse tanker mere og mere, når du skal sove, befinder dig ude i trafikken, sidder midt i et møde eller er sammen med din familie. Det kræver øvelse, at blive disse tanker kvit. De har det med at poppe op ustandseligt. De forstyrrer dig og pludselig er du ikke nærværende med dem, du er sammen med, eller kan finde ro med dig selv.

Heldigvis har du et valg, om at gøre noget ved din tankemylder. Du kan tage styringen, hvis du har de rette redskaber.

Stress er som dråber i et glas vand. Hvis dråberne fordamper, er det ok. Hvis glasset fyldes hurtigere end dråberne fordamper, så flyder det over. Derfor er det vigtigt at tømme glasset. Jo flere dråber des færre ressourcer og ubalance. Det er ikke alle, der er istand til at tømme glasset selv. Måske kan du ikke se og mærke årsagerne til din stress. 98% af tiden handler vi ubevidst på det der sker. Kroppen og hjernen er på autopilot. Det er super fint, så længe den måde vi handler og reagerer på er hensigtsmæssig. Autopiloten følger gamle stier i hjernen, gamle mønstre og overbevisninger. Så hvis vi skal tage styringen og etablere nye stier, er vi nødt til, at stoppe op og betragte os selv bevidst. Det tager tid, at få nye vaner. Kroppen/hjernen vil gerne fortsætte sin egen sti, men du kan godt aktivt ændre stien, så du fremadrettet handler anderledes.

I et stresscoachingsforløb, vil du lære at få øje på disse mønstre, og du vil lære at ændre dem, så du fremadrettet kan forebygge ny stress.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.