QUIZ? Fungerer dit immunsystem optimalt?

Skrevet d. 22-3-2021 14:18:04 af Christin Walter - Coach, Mentor, Parterapeut, Stressterapeut, Søvnterapeut, Stresscoach, Sexolog, Familieterapeut/-rådgiver, Bio-neurofeedback behandler

Vil du være med i en lille immune system test:

Dagens hurtige læsning ...

Her er en lille selvkontrol fra University of Pennsylvania Medical School ...

Hvis du svarer “ja” på et af nedenstående spørgsmål, skal du sørge for at fortsætte med at læse, fordi jeg har tilføjet nogle enkle tip til at styrke dit immunforsvar efter quizzen.

- Føler du dig stresset og ængstelig meget af tiden? -

Har du forkølelse mere end tre gange om året?

- Har du hyppige maveproblemer?

- Er dine sår langsomme til at heles?

- Udvikler du let infektioner?

- Føler du dig træt ofte?

Hvis du svarede "ja", er der ingen grund til at blive foruroliget. Men der ER nogle skridt, du kan tage for at give dit immunsystem et lille boost. Og hvis du praktiserer disse små bittesmå immunitetshacks, er jeg villig til at satse på, at du vil bemærke en forskel hurtigere end senere.

Her er et par af dem ...

- Få mindst 8 timers søvn pr. Nat ...

- Spis røde peberfrugter…

- Spis citrusfrugter (grapefrugter og appelsiner) ...

- Steg med kokosolie ...

- Spis mere gærede (fermertede) fødevarer som yoghurt og surkål (eller tag probiotiske) ...

- Gå en tur i solen ...

- Bliv hydreret ...

- Styr stress ved at føre en journal, stræk ud eller meditere ...


Giv dem en chance, og du vil give dit immunsystem et mærkbart løft. Og for at få det bedste immunforsvar, prøv at gøre mindst en eller to af disse ting om dagen for at forblive konsistent.

Med hjerte Christin


P.S. Her er hvorfor alle disse spørgsmål betyder noget ...Føler du dig stresset og ængstelig meget af tiden? Det er ikke tilfældigt, at du har tendens til at blive syg efter en stor livsændring eller efter en følelsesmæssig situation derhjemme. Ifølge en rapport fra American Psychological Association svækker langvarig stress dit immunsystems reaktioner, fordi stress sænker hvide blodlegemer, som din krop har brug for for at bekæmpe infektioner.

…… Har du forkølelse mere end tre gange om året? Det er helt normalt, at voksne nyser og snuser gennem to eller tre forkølelser hvert år. De fleste mennesker kommer tilbage efter syv dage, og i løbet af den tid udvikler immunsystemet antistoffer til at bekæmpe irriterende bakterier.

Men hvis du konstant får forkølelse, eller hvis forkølelsen ikke løber inden for en uge, betyder det, at dit immunsystem har svært ved at følge med.

…… Har du hyppige maveproblemer? Hvis du har hyppig diarré, gas eller forstoppelse, kan det være et tegn på, at dit immunsystem er kompromitteret. Forskning viser, at 70 procent af dit immunsystem er placeret i tarmen. De gavnlige bakterier og mikroorganismer, der lever der, beskytter dig mod infektion og understøtter immunsystemet. Lave mængder af disse nyttige tarmbakterier kan give dig risiko for vira, kronisk inflammation og endda autoimmune lidelser.

…… Er dine sår langsomme til at heles? Denne helingsproces afhænger af sunde immunceller. Men hvis dit immunsystem er trægt, kan din hud ikke regenere. I stedet dvæler dine sår og har svært ved at helbrede.

…… Udvikler du let infektioner? Hvis du kæmper for hyppige infektioner, sender dit immunsystem muligvis røde flag.

American Academy of Allergy Asthma & Immunology rapporterer, at tegn på en mulig immunmangel hos voksne inkluderer:

Har mere end fire øreinfektioner på et år

... Udvikler lungebetændelse to gange i løbet af et års periode

... Lider af kronisk bihulebetændelse eller mere end tre episoder af bakteriel bihulebetændelse om et år

... Brug for mere end to antibiotikakurser om året ...

…… Føler du dig ofte træt? Hvis du får nok søvn (8 timer om natten), og du stadig finder dig selv at kravle mod sofaen for en lur, kan dit immunsystem muligvis forsøge at fortælle dig noget.

Når dit immunsystem er trægt, så er dit energiniveau det også. Det skyldes, at din krop forsøger at spare energi for at brænde dit immunsystem og bekæmpe bakterier.

…… Så nu hvor du kender årsagen til hvert spørgsmål i quizzen, skal du ikke glemme at prøve nogle af de immunforstærkende tip, jeg gav dig ovenfor.

Du bliver glad for at du gjorde det.

Med hjerte og for dit bedste ve og vel.

Christin

Læs mere om: Stress Sundhed Corona

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.