Jeg ved godt, at det er noget pjat!

Skrevet d. 11-5-2016 15:17:21 af Rikke Hvelplund - Psykoterapeut MPF

Jeg ved godt, at det er noget pjat!!! Det er en vending, som jeg har hørt rigtig mange gange nu, sagt af klienter der måske er lidt flove over at bøvle med det de nu engang bøvler med. Måske også set i lyset af, at man rent rationelt har fortalt sig selv 100 gange, at der ikke er nogen grund til at have det så skidt med noget, som man har det. Fx. at bekymre sig unødigt, at være bange for nogen eller noget, at være for tyk/tynd/skaldet/bumset/ eller "dum".

For nylig spurgte jeg om, hvorfor "det" var noget pjat? Altså, hvorfor kalde noget der foregår i én for noget pjat. Hvorfor afskrive sig selv sådan, nedgøre eller undskylde for sig selv sådan? Man er som man er, og det kan være opslidende nok. Skal man nu også komme efter sig selv for at have det skidt?

I terapi anægger vi sammen et lidt andet syn på "bøvlet". Vi er nysgerrige sammen, og legitimerer hvad som helst der viser sig, fordi det for nu er sådan virkeligheden er. Vi går på opdagelse sammen, undersøger sammenhænge, insisterer på at være loyale og arbejde med "bøvlet" på en måde, hvor man bliver stærkere, modigere og venligere imod sig selv. Får resiliens, eller "kom-igen-kraft", som jeg kalder det.

Er det noget for dig? Så er du velkommen hos Livstider, hvor jeg glæder mig til at møde dig til en fortrolig snak om alt mellem himmel og jord.

Mange hilsner fra Rikke


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.