Vredeshåndtering eller anger management - del 2

Skrevet d. 13-10-2016 18:38:03 af Rikke Hvelplund - Psykoterapeut MPF

Der er mange der har reageret på min videoblog om vredeshåndtering - og mange er startet i terapi på baggrund af samme.
Det er spændende at gå til, fordi (og det ved jeg personligt) man som udgangspunkt er ret skamfuld over at "te sig sådan" og at man ikke kan styre sit temperament. De fleste siger lige med det samme, at det nok hænger sammen med lav selvværdsfølelse - men at det ikke er til at komme ud af, og at der er opstået en negativ spiral hvor man er endt i en krog,som alle dem man holder af i hvert fald ikke har lyst til at være i nærheden af. Man kan næsten ikke se på hinanden, før - bum - så eksploderer den igen.

Træk vejret! Pfyihhhhh........

I terapien er der frikvarter - ingen dømmen, ingen buh'en, ingen skammen. Vi kigger på eksempler, hvor noget går op i hat og briller. Vi er meget omhyggelige med at finde ind til det der trykker og klemmer en på et følelsesmæssigt plan - og ved i hvad. Tit er der masser af sorg, kærlighed og frustrerede drømme lige under det der virker så vredladent og hårdt.

Det skal luftes - og anerkendes - og respekteres - og omsættes til ny handlekraft og kom-igen-kraft og gode måder at insistere på, sætte sig igennem på eller sige farvel på.

De af jer der allerede har været i terapi ved, at man kan komme godt igennem det og lære sig selv at kende fra nye og mere modne sider. Mere kærlige og lune sider. Mere afslappede og "pytmeddet"-sider. Mere faste og beslutsomme sider. Mere trygge sider. Mere kontante sider.

Og til jer der måske snart vil i terapi - der venter noget forude, som er nyt og spændende. Som er godt for dig og dine.

Kh Rikke

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.