God kemi og smil

Skrevet d. 22-5-2016 21:11:58 af Rikke Hvelplund - Psykoterapeut MPF

I psykoterapi bliver der arbejdet grundigt på at erstatte mistrivsel med modstandskraft, livsglæde og trivsel. Samarbejdet imellem dig og din terapeut er afgørende for, om du når i hus med de mål du har for dig selv i terapien. Og det giver sig selv, at din terapeut skal have en god faglig ballast og være dygtig til at forstå og rumme dig og din problematik, og lede processen præcist i det tempo du er gearet til og på den måde der gavner dig bedst.

God kemi imellem dig og din terapeut er super vigtig. Vi kender det alle sammen - det der med at føle sig rigtig godt tilpas sammen med et andet menneske, og den betydning det har for om vi kan åbne op for os selv og være ærlige og modige. Terapeuten har det fulde ansvar for, at stemningen eller atmosfæren i terapien altid er kærlig, imødekommende og helt igennem tryg. Og det skal kunne mærkes af dig, som du sidder der i stolen overfor. 

Humor og det at kunne le sammen, trække på smilebåndet eller bare have et blink i øjet sammen er også noget, som jeg erfaringsmæssigt tænker er en vigtig kvalitet at have med under de nogen gange langhårede terapier. Hvadenten jeg har arbejdet med temaer som sorg, tab, sygdom eller noget fjerde, har der altid været tid og rum til et smil, grin eller noget der lige letter stemningen og humøret lidt, midt i alt det alvorlige. 

Jeg har smilet, leet, skraldgrinet, pjattet eller joket med de fleste af mine klienter på et eller andet tidspunkt, hvor klienten selv ligesom lagde op til det. Det letter processerne, giver overskud og indgyder håb for glæde og liv. 

God kemi og smil - det vil være noget af det du kan opleve hos mig, mens vi arbejder med det du vil. Ligesom der altid er varm kaffe eller the, en skøn lænestol at kravle op i og smukke blomster at se på i vindueskarmen. Det hele tæller.

Ses vi?

kærlig hilsen Rikke

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.