Er du bitter?

Skrevet d. 4-6-2015 21:30:49 af Rikke Hvelplund - Psykoterapeut MPF

Bitterhed - er en skæv men ikke sjælden gæst i tilværelsen.
"Jeg er bitter", siger en klient, med et rasende udtryk af fortvivlelse, fortrydelse og sorg i øjnene, der svømmer over af tårer.
Jeg kender godt selv til bitterhed - hvem gør ikke det. Hvad "bitter" er for en størrelse eller kvalitet, er fuldstændig individuelt. Men det kan handle om alt lige fra en elsket ægtefælle man oplever sig forrådt af, forspildt ungdom eller liv, tab af evner eller alvorlig sygdom. Eller noget helt syttende.
Tit vender bitterheden indad, og bliver til et kvælende selvhad, hvor man på forunderlig vis kommer til at straffe sig selv med selvbebrejdelse, devaluering og profetier om at livet ikke kommer til at byde på mere glæde, kærlighed eller muligheder. Eller tilbagetrækning, hvor man ikke længere tør...elske, leve eller tro på sig selv og andre.
Bitterhed er et møj-sted at sidde fast. Det er et sted der kalder på befrielse - igennem et befriende samarbejde med fx en som mig, der arbejder i dybden med alt hvad der er. Ses vi?
Kærlig hilsen Rikke

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.