7 vigtige aktiviteter, som udvikler et sundt sind

Skrevet d. 6-3-2022 13:46:31 af Rasmus Ranmar - Psykoterapeut MPF, Gestaltterapeut, Coach

Med daglige aktiviteter inden for disse 7 områder, skaber du de bedste betingelser for at udvikle dit sind i en sund retning. Det giver dig mere fleksibilitet til at håndtere hverdagens mange udfordringer.


Hvor meget tid bruger du dagligt på aktiviteter inden for hvert af nedenstående områder? Er der noget, du kan gøre mere eller mindre af?


1️⃣ Fokus tid

Tid til at koncentrere dig.Det kan være en bog, en arbejdsopgave eller hobby (Sørg for at læg din telefon væk og fokuser uforstyrret i længere tid ad gangen - fx 20 min.)


2️⃣ Time-in

Tag dig tid til at fokusere indad. Fx gennem mindfullnes praksis eller ved at skrive dine tanker og følelser ned.


3️⃣ Time-out

Tag dig tid til at slappe af og ikke gøre noget. Fx se fjernsyn, spille candycrush eller bare kigge ud i luften. Det gør dig mere produktiv i fokustiden.


4️⃣ Fysisk aktivitet

Motion eller bevægelse. Gå en tur, dyrk sport eller motion. Gør noget der forbinder dig med din krop.


5️⃣ Søvn

Sørg for at få nok søvn. Søvn er vigtig for at hjernen kan rydde op, og så du er frisk til at takle nye udfordringer.


7️⃣ Leg

Giv dig selv tid og plads til spontanitet uden i et miljø, hvor ingen dømmer dig. (Jeg kan anbefale Improvisationsteater)


8️⃣ Forbindelsestid

Tid til at forbinde dig med andre mennesker eller naturen.


Husk at det som altid er forbedring frem for perfektion. Hellere lave en lille ting om og lykkedes, end at lave den perfekte plan, der fejler.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.