Stammen

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er stammen?

Stammen er en sproglig forstyrrelse, der medfører, at en person repeterer ord og lyde, samt andre problemer med verbal kommunikation. Andre symptomer tæller bl.a. tøven, når man starter sætninger, lange pauser, når man taler, samt blinken med øjnene og andre små ufrivillige bevægelser. Man mener, at genetiske forhold kan være en del af årsagen til, at man udvikler stammen, men den præcise årsag kendes ikke. Med det sagt, er der dog alligevel masser af tilgængelige behandlingstilbud, herunder online terapi via GoMentor. Før vi kommer nærmere ind på, hvordan man kan få hjælp med stammen, er her et nærmere kig på symptomerne.

Symptomer på stammen

Disse er nogle af de symptomer, der kan indikere, at stammen er et problem:

  • Tøven med at starte sætninger
  • Lange pauser under tale
  • Gentagelse af ord og sætninger
  • Øjenblink og andre ufrivillige bevægelser

Hvis disse symptomer observeres, er det måske på tide at få en professionel diagnose, så man kan få klarlagt, om stammen er problemet. Sproglige forstyrrelser bør ikke ignoreres.

Langsigtede komplikationer og risici ved stammen

Uden behandling er det ikke utænkeligt, at stammen bliver værre med tiden. Der kan desuden også have indflydelse på et barns sociale kompetencer og præstationer i skolen. Dette kan medføre andre mentale problemer, herunder depression. Nogle børn bliver så bevidste omkring deres sprogforstyrrelse, at de stopper helt med at tale, hvilket selvsagt ikke er godt. Disse risici kan minimeres, hvis man søger behandling for stammen.

Behandling af stammen

Udover at søge behandling for en person, der lider af stammen, er det vigtigt, at folk i vedkommendes omgangskreds også er opmærksomme på de begrænsninger, denne forstyrrelse kan påføre en person. Hos GoMentor har vi tilknyttet en række specialister, der har stor viden omkring sproglige forstyrrelser, herunder stammen, som kan hjælpe familier med at håndtere sådanne lidelser. På grund af faren ved, at stammen kan føre til andre sociale, emotionelle eller uddannelsesrelaterede problemer, er det vigtigt at man tager behandling af stammen seriøst. Taleterapi og rådgivning kan hjælpe til at gøre denne sprogforstyrrelser lidt lettere at leve med. Med GoMentor som platform udbydes online terapi, der kan afhjælpe stammen og alle de udfordringer, det medfører.

Få hjælp til stammen

Charlotte Mathilda Sørensen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Stammen

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.