Stammen

Skrevet af GoMentor

Stammen er en sproglig forstyrrelse, der medfører at en person repeterer ord og lyde, samt andre problemer med verbal kommunikation. Andre symptomer tæller bl.a. tøven når man starter sætninger, lange pauser når man taler, samt blinken med øjnene og andre små ufrivillige bevægelser. Man mener at genetiske forhold kan være en del af årsagen til, at man udvikler stammen, men den præcise årsag kendes ikke. Med det sagt, er der dog alligevel masser af tilgængelige behandlingstilbud, herunder online terapi via GoMentor.com. Før vi kommer nærmere ind på, hvordan man kan få hjælp med stammen, er her et nærmere kig på symptomerne, og nogle af de farer der relaterer sig til stammen. 

Symptomer på stammen

Disse er nogle af de symptomer, der kan indikere at stammen er et problem.

  • Tøven når man påbegynder sætninger er et symptom på stammen.
  • Lange pauser når man taler kan også være et tegn på, at stammen er problemet.
  • Gentagelse af ord og lyde er et af de primære symptomer på stammen.
  • Blinken med øjnene eller andre ufrivillige bevægelser er atypiske, men kan forekommer hos personer der stammer.

Hvis disse symptomer observeres, er det måske på tide at få en professionel diagnose, så man kan få klarlagt om stammen er problemet. Sproglige forstyrrelser bør ikke ignoreres. 

Langsigtede komplikationer og farer ved stammen

Uden behandling, er det ikke utænkeligt, at stammen bliver værre med tiden. Der kan desuden også have indflydelse på et barns sociale kompetencer og præstationer i skolen. Dette kan medføre andre mentale problemer, herunder depression. Nogle børn bliver så bevidste omkring deres sprogforstyrrelse, at de stopper helt med at tale, hvilket selvsagt ikke er godt. Disse risici kan minimeres, hvis man søger behandling for stammen. 

Behandling af stammen

Udover at søge behandling for en person der lider af stammen, er det vigtigt at folk i vedkommendes omgangskreds også er opmærksomme på de begrænsninger denne forstyrrelse kan påføre en person. Her hos GoMentor.com har vi tilknyttet en række specialister, der har stor viden omkring sproglige forstyrrelser, herunder stammen, som kan hjælpe familier med at håndtere sådanne lidelser. På grund af faren ved, at stammen kan føre til andre sociale, emotionelle eller uddannelsesrelaterede problemer, er det vigtigt at man tager behandling af stammen seriøst. Taleterapi og rådgivning kan hjælpe til, at gøre denne sprogforstyrrelser lidt lettere at leve med. Med GoMentor.com som platform, udbydes online terapi, der kan afhjælpe stammen, og alle de problemer det medfører. 

Definition af Stammen

Stammen er en sproglig forstyrrelse, som påvirker ens evne til, at kommunikere effektivt. Symptomer på stammen tæller bl.a. tøven med at starte sætninger, lange pauser under tale, gentagelse af ord og lyde, samt andre fysiske indikationer.

Symptomer på / Grunde til Stammen 

  • Tøven med at starte sætninger
  • Lange pauser under tale
  • Gentagelse af ord og sætninger
  • Øjenblink og andre ufrivillige bevægelser

Stammer du?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Aida Mansoor Annette Lindhardtsen Mette Byskov Stine Holmen
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til stammen

Stammer du?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Aida Mansoor Annette Lindhardtsen Mette Byskov Stine Holmen
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Stammen

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere