Dysartri

By GoMentor

Last updated at 19-1-2020

Reviewers GoMentor

Hvad er dysatri?

Hvis et barn har problemer med at bruge lyd som kommunikationsform, kan der være tale om dysartri. De præcise årsager til dysatri kendes ikke, men der findes mange behandlingsmuligheder. Symptomerne inkluderer udelukkelse af lyde, forkert brug af lyd og andre sociale og akademiske vanskeligheder der måtte opstå som følge af talebesvær. Hvis dysatri ikke behandles, kan det fører yderligere problemer med sig. Det er derfor det er vigtigt at få stillet en ordentlig diagnose, hvis nogle af symptomerne på dysatri observeres. Hos GoMentor kan du med hjælp fra vores tilknyttede specialister få terapi, men først er her nogle af de tegn, der opstår hos børn med denne sproglige forstyrrelse

Symptomer på dysatri

Symptomer på dysatri tæller bl.a. følgende:

  • Forkert brug af lyd
  • Udeladelse af lyd
  • Besvær med at gøre sig forståelig
  • Sociale problemer
  • Uddannelsesmæssige problemer

Symptomerne kan være enten milde eller stærke, afhængig af barnet, men ovenstående skulle give et generelt billede af, hvilke symptomer man skal holde øje med i forbindelse med dysatri. Hvis nogle af tegnene fører til en diagnosticering af dysatri, bør behandling være næste skridt.

Komplikationer forbundet med dysatri

Som nævnet kan talebesvær føre til større problemer af social eller akademisk karakter, hvis ikke det behandles. I nogle ekstreme tilfælde, vil nogle børn have svært ved at kommunikere deres behov. Afhængigt af i hvilken alder dysatri først konstateres hos barnet, og hvor alvorligt et tilfælde der er tale om, vil der være en række alvorlige komplikationer, der følger i kølvandet på dysatri. Det er derfor, behandling er vigtigt, hvis symptomerne opstår, og en diagnose stilles. Med online terapi er det nemt at få den støtte og vejledning, der kræves, for at man kan håndtere dysatri på en ordentlig måde.

Behandling af dysatri

Der er mange forskellige metoder til behandling af dysatri, men hos GoMentor tror vi på, at terapi og rådgivning er to værktøjer, der virkelig kan hjælpe familier, der gennemgår alle de besværligheder, der er forbundet med dysatri. Vores tilknyttede specialister kender til alle de forskellige sproglige forstyrrelser, herunder dysatri, og ved, hvordan det påvirker et barns liv. Før man lader talebesvær blive et problem, der er ude af kontrol og fører til andre problemer, vil det være en god idé at få mere information om online behandling af dysatri via GoMentor.

Find hjælp i nærheden km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til dysartri

Peder Poulsen Mette Bejder Nordberg Jeanette Barker Pia Jensen
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Dysartri

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere