Dysartri

Skrevet af GoMentor

Hvis et barn har problemer med at bruge lyd som kommunikationsform, kan der være tale om dysatri. De præcise årsager til dysatri kendes ikke, men der findes mange behandlingsmuligheder. Symptomerne inkluderer udelukkelse af lyde, forkert brug af lyd og andre sociale og akademiske vanskeligheder der måtte opstå som følge af talebesvær. Hvis dysatri ikke behandles, kan det fører yderligere problemer med sig. Det er derfor det er vigtigt at få stillet en ordentlig diagnose, hvis nogle af symptomerne på dysatri observeres. Hos GoMentor.com kan du med hjælp fra vores tilknyttede specialister få terapi, men først er her nogle af de tegn der opstår hos børn med denne sproglige forstyrrelse. 

Symptomer på dysatri

Symptomer på dysatri tæller bl.a. følgende.

  • Udeladelse af lyde under kommunikation er et  tegn på dysatri.
  • Forkert brug af lyde i forbindelse med tale er et andet tegn på dysatri
  • Problemer med, at gøre sig forståelig overfor personer udenfor ens nære familie er også et symptom på dysatri.
  • Et barns manglende evne til at gøre sig forståelig, kan medføre sociale problemer.
  • Problemer i skolen kan være et andet tegn på dysatri.

Symptomerne kan være enten milde eller stærke, afhængig af barnet, men ovenstående skulle give et generelt billede af, hvilke symptomer man skal holde øje med i forbindelse med dysatri. Hvis nogle af tegnene fører til en diagnosticering af dysatri, bør behandling være næste skridt.

Komplikationer forbundet med dysatri

Som nævnet kan talebesvær føre til større problemer af social eller akademisk karakter, hvis ikke det behandles. I nogle ekstreme tilfælde, vil nogle børn have svært ved, at kommunikere deres behov. Afhængig af i hvilken alder dysatri først konstateres hos barnet og hvor alvorligt et tilfælde der er tale om, vil der være en række alvorlige komplikationer der følger i kølvandet på dysatri. Det er derfor behandling er vigtigt, hvis symptomerne opstår og en diagnose stilles. Med online terapi er det nemt at få den støtte og vejledning der kræves, for at man kan håndtere dysatri på en ordentlig måde. 

Behandling af dysatri

Der er mange forskellige metoder til behandling af dysatri, men her hos GoMentor.com tror vi på, at terapi og rådgivning er to værktøjer der virkelig kan hjælpe familier, der gennemgår alle de besværligheder der er forbundet med dysatri. Vores tilknyttede specialister kender til alle de forskellige sproglige forstyrrelser, herunder dysatri, og ved, hvordan det påvirker et barns liv. Før man lader talebesvær blive et problem, der er ude af kontrol og fører til andre problemer, vil det være en god idé, at få mere information om online behandling af dysatri via GoMentor.com.

Definition af Dysartri

Dysatri dækker over en manglende evne til at bruge tale og lyd til kommunikation. Symptomer på denne sproglige forstyrrelse tæller bl.a. en manglende evne til at bruge lyd ordentligt, forkert brug af lyd og fuldstændig udladelse af lyd. Terapi og rådgivning er gavnlige behandlingsformer for dysatri, især hvis den påbegyndes så snart lidelsen diagnosticeres.

Symptomer på / Grunde til Dysartri 

  • Forkert brug af lyd
  • Udeladelse af lyd
  • Besvær med at gøre sig forståelig
  • Sociale problemer
  • Uddannelsesmæssige problemer

Kæmper du med dysartri?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Pia Jensen Stine Holmen Rikke Thue Schick-Hansen Hafdis Æ. Hougaard
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til dysartri

Kæmper du med dysartri?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Pia Jensen Stine Holmen Rikke Thue Schick-Hansen Hafdis Æ. Hougaard
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Dysartri

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere