Dysartri

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er dysartri?

Hvis et barn har problemer med at bruge lyd som kommunikationsform, kan der være tale om dysartri. De præcise årsager til dysartri kendes ikke, men der findes mange behandlingsmuligheder. Symptomerne inkluderer udelukkelse af lyde, forkert brug af lyd og andre sociale og akademiske vanskeligheder der måtte opstå som følge af talebesvær. Hvis dysartri ikke behandles, kan det fører yderligere problemer med sig. Det er derfor det er vigtigt at få stillet en ordentlig diagnose, hvis nogle af symptomerne på dysartri observeres. Hos GoMentor kan du med hjælp fra vores tilknyttede specialister få terapi, men først er her nogle af de tegn, der opstår hos børn med denne sproglige forstyrrelse

Symptomer på dysartri

Symptomer på dysartri tæller bl.a. følgende:

  • Forkert brug af lyd
  • Udeladelse af lyd
  • Besvær med at gøre sig forståelig
  • Sociale problemer
  • Uddannelsesmæssige problemer

Symptomerne kan være enten milde eller stærke, afhængig af barnet, men ovenstående skulle give et generelt billede af, hvilke symptomer man skal holde øje med i forbindelse med dysartri. Hvis nogle af tegnene fører til en diagnosticering af dysartri, bør behandling være næste skridt.

Komplikationer forbundet med dysartri

Som nævnet kan talebesvær føre til større problemer af social eller akademisk karakter, hvis ikke det behandles. I nogle ekstreme tilfælde, vil nogle børn have svært ved at kommunikere deres behov. Afhængigt af i hvilken alder dysartri først konstateres hos barnet, og hvor alvorligt et tilfælde der er tale om, vil der være en række alvorlige komplikationer, der følger i kølvandet på dysartri. Det er derfor, behandling er vigtigt, hvis symptomerne opstår, og en diagnose stilles. Med online terapi er det nemt at få den støtte og vejledning, der kræves, for at man kan håndtere dysartri på en ordentlig måde.

Behandling af dysartri

Der er mange forskellige metoder til behandling af dysartri, men hos GoMentor tror vi på, at terapi og rådgivning er to værktøjer, der virkelig kan hjælpe familier, der gennemgår alle de besværligheder, der er forbundet med dysartri. Vores tilknyttede specialister kender til alle de forskellige sproglige forstyrrelser, herunder dysartri, og ved, hvordan det påvirker et barns liv. Før man lader talebesvær blive et problem, der er ude af kontrol og fører til andre problemer, vil det være en god idé at få mere information om online behandling af dysartri via GoMentor.

Få hjælp til dysartri

Charlotte Mathilda Sørensen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til dysartri

Charlotte Mathilda Sørensen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Dysartri

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.