Vend ryggen til kritik!

Skrevet d. 10-1-2017 16:49:59 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Er du nødt til at lytte til andres kritik? Nej! Du har ikke brug for kritik. Derimod giver det selvtillid og frihed, at du beslutter dig for, hvornår du har brug for kritik. Brug 5 enkle måder til at holde andres kritik laaangt væk fra den perfekte person du allerede er.


Læs om 5 enkle måder til at håndtere kritik på.

Uanset om det er din kæreste, ven eller kollega der kommer med kritik, så afslører kritik, at personen har et problem. Det kan være de er udfordret af den måde du er på, eller at de selv er meget selvkritiske.

Hvorfor skal du egentlig slæbe rundt på andres utilfredshed af sig selv? Jeg har selv spildt mange år på at gøre, den ene og den anden tilfredse. Hvem mon betalte prisen?

Du skal selv vælge

Næste gang du hører kritik: Påmind dig selv om, at det er personen selv der er i ’Kritikerland’ og at du kan vælge, at dér vil du ikke være. 

Hvis du på et andet tidspunkt, du har behov for feedback fra andre, så vælg dén person du ved elsker sig selv mest. På den måde, vælger du at blive set på med kærlige øjne.

Tak fordi du deler det!

Det allervigtigste er, at du ikke lader det trænge ind. En god måde til at holde personen i udstrakt arm er blot at takke personen, at dele det. Forsætter det, så bed personen om at gentage det langsomt. Her går det som regel op for folk, hvad de er i gang med og de vil stoppe. Gør de ikke det, kan det være på sin plads med en venlig henstilling.

Følg nedenstående råd næste gang.

 

5 enkle måder til at sende kritikken hjem hvor den hører til.

# 1 Tak fordi du deler det.

 

# 2 ”Vil du gentage hvad du lige sagde… langsomt?”

 

# 3 ”Forsøger du at få mig til at føle dårligt omkring mig selv?”

 

# 4 ”Det vil ikke lykkes for dig, for jeg vil ikke lade din kritik komme ind.”

 

# 5 ” Er du klar over, at kritiske mennesker, er mest kritiske over for sig selv. Du afslører for mig og andre hvor utilfreds du er med dig selv, når du opfører dig på denne måde.”

PS. Giv dig selv lov til at eksperimentere med at sige fra over for kritik næste gang. Det gode ved når kritikken får lov til at dukke dig er, at næste gang er du bedre til at huske på, hvor vigtigt det er at afvise kritik og sige ja, til at du er god nok.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.