Sådan finder du det der motiverer dig

Skrevet d. 3-11-2015 14:34:42 af Jesper Schack Clausen - Coach

Føler du ikke at du sidder i det helt rigtige job? Leder du stadig efter den famøse rette hylde? Eller føler du dig måske ikke længere motiveret? Så kommer her en lille øvelse.

Find en blok og en kuglepen, og prøv at notere ned hvad der egentligt motiverer dig. Det kan både være arbejdsmæssigt og privat. Prøv at brainstorme 10 forskellige ting der motiverer dig, stort som småt.
Så tager du de 3 ting der motiverer dig mest, så du er klar over hvad dig er de primære motivationsfaktorer for dig.

Dernæst kan du kigge på dine kompetencer og dine styrker. På samme måde noterer du 10 ting ned, som du føler dig god til eller andre siger du er god til og tag de 3 største.

Når du har de 3 ting der motiverer dig mest og dine 3 bedste kompetencer (dine 6 motiverende styrker), så tænk over hvordan de matcher dit nuværende job. Det kan være du har brug for nogle nye arbejdsområder for at få aktiveret disse 6 elementer. Det kan også være du skal avancere på din arbejdsplads eller ud at finde et nyt job.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.