Arbejder du med det du brænder for?

Skrevet d. 18-7-2016 10:07:37 af Jesper Schack Clausen - Coach

Arbejder du med det du brænder for?

Bruger du din tid på det du egentligt synes er fedt? Det optager mig meget.. For hvordan finder du egentligt ud af hvad du brænder for? Jeg har tidligere talt om at kigge på hvilke styrker og motiverende styrker man har. Men hvordan finder du egentligt ud af hvad du i dag arbejder med? 


Start med at skrive ned hvad du har lavet i foregående uge, eller f.eks. hvad du skal lave i den næstkommende uge. Du kan også bare tage udgangspunkt i denne uge. Hvilke arbejdsopgaver ved du, at du har? Noter dem indenfor en uge eller en måneds ramme og kategoriser dem. Det kan f.eks. være:

  • kommunikation
  • service
  • administration
  • netværk
  • og lignende.


På den måde får du et overblik over hvad du bruger din tid på. Put derefter dine opgaver ind i disse kategorier, så du dækker dem allesammen af og får et overordnet overblik over hvad du bruger din tid på. Tilføj derefter timer på de enkelte opgaver og regn sammen hvor meget tid du bruger indenfor de forskellige kategorier. Det kan være du kan se at du bruger 2 timer om ugen på netværk, 10 timer på administration og 4 timer på service. Derefter bør du kigge på hvor hovedvægten ligger. Er det som du forventede eller det du ønsker at bruge din tid på? Er det noget som du laver for meget som du slet ikke synes er sjovt?


Dette kommer egentligt fra LEAN, som er et effektivicerings koncept. Jeg går ikke ind for at alt skal effektiviceres, men jeg beskæftiger mig meget med "blød LEAN", hvor man har hjertet med og er effektiv ift. hvad du godt kan lide at arbejde med. Så er der balance i det du laver, eller prioriterer du bare det der kommer ind fra højre? Du kan prøve at tage det videre, f.eks. i et Excel-ark, hvilket jeg selv bruger. I dette ark opdeler jeg mine opgaver i kategorierne fra før med timeantal. Så kan jeg nemt se hvor stor en andel jeg bruger på de forskellige ting. Jeg bruger eksempelvis 52% af tiden i denne uge på undervisning som jeg synes er rigtig spændende. 46% af denne uge går med uddannelse hvilket er meget synes jeg. 26% går med coaching sessioner, hvilket jeg godt kunne tænke mig at lave mere af.

Man kan nemt bruge denne oversigt til at blive bevidst om hvad man bruger sin tid på og kan nemt foretage ændringer til at blive mere motiveret og effektiv. Enten ved at få andre opgaver, en helt anden stilling eller blot ændre fordelingen af tidsforbruget hver uge og måned.

Så det var lidt om prioritering i dag ud fra et glædes- og motivationsperspektiv.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.